Çay Keyfinizi İkiye Katlayacak Lokum Gibi Bir Lezzet! Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi

Çay Keyfinizi İkiye Katlayacak Lokum Gibi Bir Lezzet! Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi
Bugün çayın yanına ne yapsam diyenlere meşhur Alman Pastası tarifi vereceğiz. Puf puf kabaran mayalı hamurun arasında enfes kremasıyla bayılarak yiyeceğiniz bu lezzeti mutlaka yapın.

Pastane usulü Alman Pastası yapacağız bugün. Arasına muz koydum ben siz damla çikolata koyabilir ya da hiç meyve de koymayabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri döktüm ben. Eritilmiş çikolatayla da enfes oluyor. Pandispanya ile yaptığımız pastalara çok iyi bir alternatif. Mutlaka deneyin.

PORSİYONLUK MAYALI ALMAN PASTASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Birinin sarısını krema için kullanacağız)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un

Kreması için;

  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti

Arasına koymak için muz

Üzeri için pudra şekeri

PORSİYONLUK ALMAN PASTASI NASIL YAPILIR?

✔️ Sütü ve suyu bir cezveye koyup ılıtın.

✔️ Mayayı, şekeri ve ılıyan sütü/suyu karıştırma kabına alıp 19 dakika bekletin.

✔️ Sıvı yağı, yumurtayı ilave edip karıştırın.

✔️ Azar azar un ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur elde edin. 5.5 su bardağı un döktüm ben. En son toparlarken elinizi yağlayıp hamuru toparlarsanız daha fazla un dökmenize gerek kalmıyor aklınızda olsun.

✔️ Hamurun kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın.

✔️ Mayalanan hamuru tekrar tezgaha alıp gazını alın.

✔️ Hamuru ikiye ayırın.

✔️ Unladığınız tezgaha alıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın.

✔️ Su bardağı ya da yuvarlak bir kalıpla yuvarlaklar kesin.

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı dizin.

✔️ Üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalandırın.

✔️ Mayalanan hamurları 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

✔️ Fırından çıkırır çıkarmaz üzerine mutfak bezi örtüp 10 dk dinlendirin.

✔️ Kremasını yapalım. Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırın. Ocağıın altını açıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilıdıktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.

✔️ İyice soğuyan pastaları ortadan ikiye bölün. Arasına krema sürüp muz dilimleri yerleştirin.

✔️ Dolapta dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler