Çatlayana Kadar Yemek Serbest! Evde Çiğden Fırınsız Lokum Gibi Etli Güveç Tarifi

Çatlayana Kadar Yemek Serbest! Evde Çiğden Fırınsız Lokum Gibi Etli Güveç Tarifi
Türk Mutfağının vazgeçilmezlerinden olan güveç son derece lezzetli yemeklerdendir. Bugün sizlere lokum gibi tam kıvamında fırınsız çiğden etli güveç tarifi vereceğiz. Güvecin olmazsa olmazı ise...

Şimdi sizlere harika bir güveç tarifi vereceğiz. Öncelikle kuyruk yağı olmazsa olmazdır güveçte. 2 saat yavaş yavaş lokum gibi pişecek etler ve sebzeler. Kalabalık misafirleriniz varsa hiç uğraşmadan ortaya lezzetli ve enfes bir yemek yapmak istiyorsanız hiç düşünmeyin hemen deneyin. Sonuç muhteşem oluyor. 

ETLİ SEBZELİ GÜVEÇ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr kuzu kaburga
  • 500 gr kuşbaşı
  • 100 gr kuyruk yağı(Çok küçük doğranmış yada çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (Güvecin tabanını yağlamak için)
  • 3 adet patates
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 5 adet köy biberi
  • 6 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuzu
  • 1 çay bardağı su

ETLİ SEBZELİ GÜVEÇ TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Patlıcanları alacalı soyun ve iri iri doğrayın. Geniş bir kaba su koyup 2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek doğradığınız patlıcanları bekletin. 

✔️ Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Üçe dörte bölebilirsiniz.

✔️ Patateslerin kabuklarını soyup onları da dörte bölün.

✔️ Sarımsağın kabuğunu soyup iri iri doğrayın.

✔️ Domatesin kabuklarını soyup iri iri doğrayın.

✔️ Güveç tenceresinin tabanını tereyağıyla yağlayın. İnce ince doğranmış kuyruk yağının yarısını yerleştirin.

✔️ Geniş bir kaseye salçayı, toz kırmızı biberi, karabiberi, tuzu ve suyu karıştırıp kaburga etiyle iyice harmanlayın.  Kuyruk yağının üzerine sosladığınız kaburga etlerini dizin. Kalan sosa kuşbaşı etleri ilave edip onları da harmanlayın. Kuşbaşı etleri de kaburga etlerinin üzerine yerleştirin. Sırayla patatesleri, patlıcanları, biberleri kat kat dizin. En son  sosu yaptığınız kaba domatesi ve çok az tuzu ekleyip karıştırın. Domates biraz sulanacaktır. Domatesi güvecin ne üstüne susuyla birlikte dökün. 

✔️ Ve son işlem. Kalan kuyruk yağını domateslerin üzerine koyun. 

✔️ Artık pişirebiliriz. Güveç tenceresini ocağa koyun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağın en küçük yerinde en kısık ayarında kapağı kapalı bir şekilde 2 saat pişirin. 2 saatin sonunda 15 dakika da 200 derece fırında pişirin ki üzeri iyice kızarsın. Güveci geniş bir fırın tepsisine ters çevirip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler