Çatlamayan, fırın istemeyen, tam ölçülü limonlu cheesecake tarifi

Çatlamayan, fırın istemeyen, tam ölçülü limonlu cheesecake tarifi

Hem çay saatlerinizde hem de yemek sonrası tatlı olarak yapabileceğiniz enfes limonlu cheesecake yapmak artık çok kolay...

FIRINSIZ CHEESECAKE TABANI İÇİN MALZEMELER;

  • 1,5 paket burçak büsküvi
  • 100 gram tereyağı

FIRINSIZ CHEESECAKE'İN MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

FIRINSIZ CHEESECAKE'İN SOSU İÇİN MALZEMELER

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşıgının ucuyla zerdeçal
  • 1 limon suyu
  • 2 su bardağı su

firinsiz-cheesecake-tarifi.jpg

FIRINSIZ CHEESECAKE YAPILIŞI

  • Cheesecake tabanı için bisküvileri robottan geçirerek derince bir kaba alalım.
  • Tereyağını eritip bisküvilerle karıştıralım.
  • 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
  • Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltarak yayalım.
  • Kreması için; tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp pişirelim.
  • Pişen kremayı bisküvi tabanına döküp düzleştirelim. Üzeri kuruyup çatlamasın diye streç film ile kaplayıp dolapta soğumaya bırakalım.
  • Limonlu sosu için; tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp pişirelim.
  • Pişen sosun ilk sıcaklığı gidince kremanın üzerine dökelim. Oda sıcaklığına gelince, 1  gece dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Ertesi gün servise hazırdır.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

Eğer bir gece bekletecek kadar vaktiniz yoksa en az 8 saat buzdolabında dinlendiğinden emin olun. Yoksa cheesecake'niz servis esnasında dağılır. 

Yemek Tarifleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber