Çatlamayan, fırın istemeyen, tam ölçülü limonlu cheesecake tarifi
Hem çay saatlerinizde hem de yemek sonrası tatlı olarak yapabileceğiniz enfes limonlu cheesecake yapmak artık çok kolay...
FIRINSIZ CHEESECAKE TABANI İÇİN MALZEMELER;
- 1,5 paket burçak büsküvi
- 100 gram tereyağı
FIRINSIZ CHEESECAKE'İN MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
FIRINSIZ CHEESECAKE'İN SOSU İÇİN MALZEMELER
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşıgının ucuyla zerdeçal
- 1 limon suyu
- 2 su bardağı su
FIRINSIZ CHEESECAKE YAPILIŞI
- Cheesecake tabanı için bisküvileri robottan geçirerek derince bir kaba alalım.
- Tereyağını eritip bisküvilerle karıştıralım.
- 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
- Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltarak yayalım.
- Kreması için; tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp pişirelim.
- Pişen kremayı bisküvi tabanına döküp düzleştirelim. Üzeri kuruyup çatlamasın diye streç film ile kaplayıp dolapta soğumaya bırakalım.
- Limonlu sosu için; tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp pişirelim.
- Pişen sosun ilk sıcaklığı gidince kremanın üzerine dökelim. Oda sıcaklığına gelince, 1 gece dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Ertesi gün servise hazırdır.
- Afiyet olsun.
Püf Noktası
Eğer bir gece bekletecek kadar vaktiniz yoksa en az 8 saat buzdolabında dinlendiğinden emin olun. Yoksa cheesecake'niz servis esnasında dağılır.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.