Bu lezzet kaç tane yediğinizi unutturur! İşte Bursa'nın meşhur cantik pide tarifi
Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biridir cantık pide. Evde bu muhteşem pideyi yapmak için bilmeniz gereken tüm püf noktalarını sizler için paylaşıyoruz.
Ülkemizde hemen hemen her ilin kendine ait bir pidesi meşhur. Cantık pide de Bursa'ya uğrayanın yemeden geçmediği, damaklarda iz bırakan ve ünü sınırları aşmış olan asırlık lezzetlerdendir. Hem doyurucu, hem leziz bu pideyi evde yapmak istiyorsanız işte garantili tarifi...
CANTİK PİDE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt (250 ml )
- 2 su bardağı ılık su (500 ml )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 5,5 su bardağı un
Kıymalı harç için;
- 600 gram yağlı kıyma
- 5-6 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydonoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı su
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Biberi, soğanı, domatesi, sarımsağı rondodan geçirin. Eti, baharatları, tuzu, ince kıyılmış maydanozu da ilave ederek elinizle güzelce yoğurun.
- Hamur için yoğurma kabına ılık sütü, suyu, şekeri ve mayayı alıp 10 dakika bekletin. Tuzu, azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın (15 adet). Üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalandırın.
- Bezelerden birini alıp elinizi ortasına doğru bastırarak inceltin. Ortasına hazırladığınız harçtan bolca koyup yayın.
- Kenarlarına yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp fırçayla sürün.
- 15 dakika daha dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakikada nar gibi kızarıyor.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.