Canınız Kurabiye Çektiyse Mutlaka Yapın! Kusursuz Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi
Paketli gıda almıyoruz biz eve genelde. Bunun yerine ev yapımı kurabiyeleri eksik etmiyorum mutfakta En azından içerisinde bildiğim malzemeler oluyor. Tereyağlı mis gibi...
Zaten çocuklarda eşim de kurabiyeye bayılıyor. Çayın yanına sütün yanına severek yiyorlar.
Bugün sizlere yapımı çok kolay ve bir okadar lezzetli kakaolu ıslak kurabiye tarifi vereceğiz.
Beğeneceğinizden eminim buyrun tarifimize...
KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tozşeker
- 125 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı tozşeker
Üzerine süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı tozu
KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Öncelikle derin bir kaba (tercihen cam) tereyağını koyun. Tereyağı mutlaka oda sıcaklığında yumuşamış olmalı. Enfes kurabiye yapmanın püf noktalarından biri bu unutmayın.
✔️ Üzerine yumurtayi, sıvı yağı, toz şekeri, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
✔️ Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Üzerini elinizle hafif bastırın.
✔️ 175 derecede soğuk fırında pişirin.
✔️ Şerbeti için şekeri ve suyu bir kasede karıştırıp 5 dakika kaynatın. Ilımaya bırakın.
✔️ Fırından çıktıktan 10 dakika sonra kurabiyeleri ılık şerbete batırıp 4 sn şerbette bekletip servis tabağına alın.
✔️ Üzerini hindistan cevizi ya da antep fıstığı ile süsleyebirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.