Canınız Eğer Pasta Çektiyse En Hesaplısından ve En Kolayından Elmalı Pasta Tarifi Ve...

Canınız Eğer Pasta Çektiyse En Hesaplısından ve En Kolayından Elmalı Pasta Tarifi Ve...
Türk mutfağının çeşit çeşit tatlı ve pastaları bulunur. En çok yapılan ise Elmalı Pasta. Vereceğimiz bu tarif sayesinde yumuşacık bir pasta yapabileceksiniz.

Pasta çeşitleri arasında yapımı en kolay olanı elmalı pastadır. Üstelik çok daha hesaplı olmaktadır. Hamur işi yaparken genelde pasta yapmayı da ihmal etmem.

Kimi misafirlerim börek veya tuzlu hamur işlerinden hoşlanırken kimi misafirlerim ise tatlı veya pasta gibi şeylerden hoşlanır.

Şimdi Sizlere Elmalı Pasta Tarifi vereceğim..

ELMALI PASTA

Malzemeler

  • 3 su bardağı ile un.
  • 1 çay bardağı ile pudra şekeri.
  • 1 tane yumurta.
  • 1 çay bardağı ile yoğurt.
  • 200 gr margarin.
  • 1 çay kaşığı ile kabartma tozu.
  • 1 çay kaşığı ile vanilya.

Elmalı harç için malzemeler

  • 4 tane rendelenmiş elma.
  • 1 tatlı kaşığı ile tarçın.
  • 3 yemek kaşığı ile toz şeker.

Üzeri için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ile pudra şekeri.

Elmalı Pastanın Hazırlanışı

Öncelikle elmalı harcımızı hazırlayalım; rendelediğimiz elmaları, toz şekeri ve tarçının ilavesiyle elmalarımız suyunu çekene dek yaklaşık 8 dakika kadar kavuralım. Soğuması için bir kenara alalım. Oval bir kapta yumurtayı ve pudra şekerini karıştıralım. Yoğurdumuzu, margarini, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyelim.

Tüm malzememizi homojen kıvam elde edene kadar yoğuralım. Hazır ettiğimiz hamurun dörtte birini ayıralım ve kenarda bekletelim. Geriye kalan kısmı unladığımız tezgahın üzerinde bir merdane yardımı ile 2 cm kalınlığında açalım.

Atığımız hamuru yuvarlak tepsimize ya da tart kalıbına alalım. Hazır ettiğimiz elmalı harcı üzerine yayalım. Ayırdığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve tezgahta uzun ve ince çubuklar açalım. Hamur parçalarını, elmalı pastamızın üzerine kafes görünümü alacak şekilde dizelim.

Hamurumuzun bağlantı noktalarını birbirine yapışması için bastıralım. Elmalı pastamızı, daha önceden ısıttılan 180 derecelik fırın da 30 dakika kadar pişirelim. Pişen tartı fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasının ardından üzerine pudra şekeri serpiştirelim. Dilimledikten sonra sevdiklerimize servis edebiliriz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler