Canı Kek Çekenlere Nermin Yazılıtaş'tan Yaban Mersinli Limonlu Kek Tarifi
Canınız kek çektiğinde hemen sade kek ya da kakaolu kek yapıp fırına veriyor tatlı isteğinizi hızlıdan geçiştiriyor olabilirsiniz. Ara da bir de farklı kek yaparak lezzeti damaklarda hissetmeye ne dersiniz? Bugün paylaşacağımız kek tarifi ile hem mideniz hem gözünüz bayram edecek.
Kek tutkunlarını mutfağa alalım, üzerinin sosuyla içindeki meyvesiyle çay saatlerini lezzet şölenine çevirecek tarif sorduran kaynana çatlatan bir kek yapalım..
İşte instagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş'ın yaban mersinli limonlu kek tarifi. Denemeyen bin pişman :)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1,5 su bardağı yaban mersini
- 1 yemek kaşığı un ,yaban mersinini bulamak için
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı limon suyu
Su bardağı ölçüsü: 250 ml
YABAN MERSİNLİ LİMONLU KEK NASIL YAPILIR?
✔️ Yumurta ve şekeri miksrle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
✔️ İçerisine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ Un ve kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştırın.
✔️ Limon suyu ve limon kabuğunu da ilave edin.
✔️ Yaban mersinini una bulayıp karıştırın.
✔️ Yağlayıp unlanmış kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu dökün.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
✔️ Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp soğuyan kekin üzerine dökün.
✔️ İsteğe göre limon kabuğu rendesi ile süsleyebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.