Çanakkale usulü zade kebabı tarifi nasıl yapılır?
Kolay bir tarif arıyorsanız Zade Kebap tarifini deneyebilirsiniz. Zade kebap, patlıcan yemekleri arasında popüler bir çeşittir, basit ve lezzetlidir. Peki zade kebap nasıl yapılır?
Zade kebabında etler önce sotelenir. Ardından kızartılan patlıcanlar ile birlikte güvece konularak pişirilir. Tarifimiz Çanakkale'de çokça yenen kebaplardan biridir. Tariflerimizin yapılışı pratik ve aynı zamanda lezzetlidir. Hazırlaması 10-15 dakika, pişirmesi 25 dakika sürer. Maksimum 40 dakika sonunda lezzetli bir kebabınız servise hazır olacak.
ZADE KEBABI MALZEMELER
- 250 gr kuşbaşı et
- 4 adet uzun patlıcan
- 1 tane orta boy soğan
- 2 adet biber
- 2 adet patates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı varsa biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet domates rendesi
- 3 diş sarımsak
- Karabiber, pulbiber
- Kızartmak için sıvıyağ
- Üzeri için kaşar peyniri
ZADE KEBABI TARİFİ
✔️ Kolay yemek tarifi arayanların tercihi zade kebabı tarifi için önce etleri mühürleyin. Renkleri dönünce suyunu bırakınca biraz sıcak su ekleyin ve pişirin. Etler suyunu çekince sıvıyağ ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğan, sarımsakları da ilave edin. Onlar kavurulurken biberleri de doğrayıp ekleyin.
✔️ Hepsi kendinden geçince salçasını ekleyin bir tur karıştırın. Rendelenmiş domatesi de ilave edin ve pişirin.
✔️ Etler pişerken patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın.
✔️ Patlıcanları uzun şerit hâlinde dilimleyi ve kızartın. Yağını çekmesi için kağıt havluya alın.
✔️ Etli harç piştiyse tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Et karışımına kızartılmış patatesleri de ekleyin.
✔️ Bu arada patlıcanlar küçük güveç kaplarına birbirine çapraz gelecek şekilde kürdan kebabı gibi dizin ve uçları sarkıtılır.
✔️ Etli harçtan doldurana kadar koyun ve kapatın. Hepsi bitince üzerine bolca kaşar peyniri rendesi koyun. İsteyenler beşamel sos da yapabilir.
Zade kebabı akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun... / Akşam
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.