Buzlukta Beni Kullan Diye Bekleyen Milföylerle Komşu Çatlatın! Milföy Hamurundan Patatesli Kıymalı Börek Tarifi
Milföy sihirli kabarışıyla pek çoğumuzun gönlünü alan lezzetlerden. Kötü sönuç elde etmek neredeyse imkansız. İnstagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaşın milföye hamurundan yaptığı börek herkesin beğenisini aldı. Biz de sizin için paylaşıyoruz.
MİLFÖY HAMURUNDAN PATATESLİ KIYMALI BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 paket milföy mamuru
İç harcı için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 orta boy patates
- 400 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı süt
MİLFÖY HAMURUNDAN PATATESLİ KIYMALI BÖREK TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Milföy hamurunu yarım saat oda sıcaklığında bekletin
✔️ İç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı ve kıymayı kayıp kavurun. Kıyma suyunu salıp çekince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından ince ince doğradığınız kapya biberi de ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Patatesi rendeleyip suyunu sıkın ve onu da ekleyin. Patatesler pişene kadar karıştıra karıştıra kavurun. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip iç harcı soğumaya bırakın.
✔️ Çözülen milföy hamurlarını unlanmış zeminde yan yana koyarak birazcık açın. Uzunlamasına 3 parçaya kesin, iç harcı koyarak kapatın. Yağlanmış tepsiye kendi etrafında döndürerek yerleştiririn.
✔️ Tüm hamurlara aynı işlem yaparak tepsiye dizin.
✔️ Küçük bir kasede yumurta ssarısı ve sütü karıştırıp fırça ile böreklerin üzerine sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Soğumadan sıcak sıcak tüketin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.