Buzları Hazırlayın Tarifi Geliyor! Ustasından Macun Kıvamında Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Buzları Hazırlayın Tarifi Geliyor! Ustasından Macun Kıvamında Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
Çiğ köfte herkesin sevdiği eşsiz bir lezzettir. Su kullanılmadan sabırl yoğurulan ve buz kullanılarak uzun uzun yoğurulan çiğ köftenin tadına doyulmaz. Bugün sizlere ustasından aldığımız tarifi tüm detaylarıyla paylaşacğız. İşte size orjinal etsiz çiğ köfte tarifi...

Çiğ köftenin macun kıvamında olması makbuldur. Bunun için biraz sabır biraz da buz lazım:) Su kesinlikle kullanmıyoruz.Malzemelerine harfiyen uyun ve aşamalarına dikkat edin. Siz de çiğ köftesi ustası olun.

MACUN KIVAMINDA BUZA YOĞURULAN ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3.5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşğı nar ekşisi
  • Olmazsa olmaz Buz küpleri . Sakın buz yerine su kullanayım demeyin.

Yayına bolca marul, turşu, lavaş, limon, maydanoz, roka artık ne seviyorsanız:)

MACUN KIVAMINDA BUZA YOĞURULAN ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

✔️ Öncelikle 1 çay bardağı zeytinyağını ve isotu bir kaseye koyup karıştırın. Kenarda beklesin, en son kullanacağız.

✔️ Çiğ köfte tepsiniz varsa ona yoksa geniş bir tepsiye çiğ köftelik bulguru koyun. Rendelenmiş sarımsağı ve soğanı ilave edip ova ova 15 dakika kadar yoğurun. Soğan iyice ölecek.

✔️ Bundan sonraki süreçte ara ara buz küpleri kullanacağız. Her malzeme eklediğinizde birer ikişer adet çiğ köftenin kıvamına göre buz küpü atacağız. 

✔️ 2-3 adet büz küpü ve salçayı da ekleyip ova ova 15 dakika daha yoğurun.

✔️ Buzlar iyice eriyince domates rendesini ekleyip 10 dakika daha yoğurun. 

✔️ En başta hazırladığımız zeytinyağlı isot karışımını ilave edip 5 dakika daha yoğurun.

✔️ Artık nar ekşisini, kırmızı toz biberi, kimyonu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha yoğurun. Zeytinyağını ilave edip 1-2 dakika daha yoğurunca artık macun kıvamına gelecektir.

✔️ Elinizi zeytinyağına batırıp şekil verebilirsiniz. Marul, turşu, acı soslarla yemelere doyamayacağını enfes çiğ köfteniz hazır. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler