Bugün Ne Yapsam Diyenlere Tarif Sorduran Puf Puf Kabarıp Tel Tel Ayrılan Zeytin Ezmeli Bükme Tarifi

Bugün Ne Yapsam Diyenlere Tarif Sorduran Puf Puf Kabarıp Tel Tel Ayrılan Zeytin Ezmeli Bükme Tarifi
Bu zeytin ezmeli bükme çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Herkesin severek yediği ve tarif sorduğu bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte size puf puf kabarıp tel tel ayrılan zeytin ezmeli bükme tarifi

Son zamanlarda çayın yanına en sevdiğim şeylerden biri de bu tarif.  Çocuklarda severek yiyince sık sık yapıyorum.İçerisindeki zeytin ezmesini çikolata sandıklarından mıdır nedir bir tepsi fırından çıkar çıkmaz bitiyor. Benim için mükemmel bir durum yani:)

Siz de denemek isterseniz diye tarifi paylaşmak istedim.

Buyrun damaklarda eşsiz lezzet bırakan o tarifin yapımına...

ZEYTİN EZMELİ BÜKME TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamur için ;

  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı ( Sarısı üzeri için )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (Yumuşak ele yapışan hamur olacak)

Arasına sürmek için;

  • Zeytin ezmesi
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt (Daha parlak olması için)


ZEYTİN EZMELİ BÜKME TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Derin bir kaba mayayı ılık suyu, sütü ve şekeri ekleyip 10 dakika bekletin.

✔️ Yumurtanın beyazını, sıvı yağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

✔️ Azar azar un ilave ederek  yumuşak pürüzsüz ele yapışan bir hamu elde edin.

✔️ Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.

✔️  Unlanmış tezgaha hamuru çıkarın  iki eşit parçaya bölün.

✔️ Her bir bezeyi merdane ile açın. (Dikdörtgen uzunlamasına)

✔️  Hamurun üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından sürün.

✔️ Zeytin ezmesinden sürün. 

✔️ İki parmak genişliğinde kesip bükün.

✔️ Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.

✔️ 30 dakika tepsi mayası için bekletin. Bu aşamada puf puf olmasını sağlıyor atlamayın.

✔️ Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp fırça ile sürün.

✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 25-30 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin.

✔️ Fırından çıkınca üzerine suyu sıkılmış mutfak bezini örtüp 10 dakika dinlendirin.

✔️ Pamuk gibi zeytin ezmeli bükmeleriniz hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler