Bugün Ne Pişirsem Diyip Salçalı Yemekten Sıkılanlara! Nefis Et Sulu Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi
Değerli Sağlıkhaberciniz okurları bugün standart kalıpların dışında bir çorba tarifimiz var. Tam bir şifa deposu, oldukça da lezzetli. Tadına doyamayacaksınız.
Lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim. İçimizi ısıtacak bu enfes tarifi mutlaka deneyin.
ET SULU TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 çay bardağı arpa şehriye
- 5-6 su bardağı et suyu
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı soğuk su
ET SULU TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Tencereye tereyağını ve sıvıyağını alın, ocağın altını açın.
✔️ Ardından şehriyeyi ekleyip şehriyenin rengi dönene kadar 2 dakika kavurun.
✔️ Ocağın altını kısıp kaynattığınız et suyunu ilave edin.
✔️ Tuzunu ayarlayın.
✔️ Şehriyeler yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.
✔️ Siz bu arada terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir kasede yumurta sarısını, limon suyunu, unu ve soğuk suyu ekleyip çırpın. Suyu yavaş yavaş ilave edin ki topaklanmasın.
✔️ Çorbadan iki kepçe terbiyeye ekleyip ılıtın. Bunu kesilmemesi için yapıyoruz.
✔️ Çorbanın altını kısıp terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyin. 5 dakika bu şekilde kaynatıp ocağın altını kapatabilirsiniz.
✔️ Üzerine tereyağlı nane sosu hazırlayıp döküp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.