Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Tam Kıvamında Lokum Gibi Dana Etli Hünkar Beğendi Tarifi

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Tam Kıvamında Lokum Gibi Dana Etli Hünkar Beğendi Tarifi

Patlıcan sevmeyenlerin bile bayılarak yediği bir lezzettir Hünkar Beğendi. Bugün sizlere dana etini lokum gibi pişirip enfes beşamel sosla birleştirip lezzetli bir hünkar beğendi tarifi vereceğiz. Buyrun lezzetli mi lezzetli hünkar beğendi tarifi.

Hünkar beğendi ila Ali nazik kebabı birbirine karıştırılır genellikle. Önce bu konuya bir açıklık getirelm. Hünkar beğendi beşamal sosla yapılır ve üzerine kuşbaşı et koyulur. Ali nazip ise yoğurtlu sosa kıyma yada kuşbaşı eklenerek yapılır ve salçalı sos en üstüne dökülür.

İki yemek de birbirinden güzel ama benim için Hünkar Beğendinin yeri ayrıdır. Beşamel sosunu her şekilde seviyorum çünkü:)

Şimdi gelelin lokum gibi bir hünkar beğendi yapmaya. Tüm detayları tarifimizde...

DANA ETİNDEN HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 700 gr iri doğranmış dana kuşbaşı et
  • 100 gr kuyruk yağı (isteğe bağlı ama seviyorsanız mutlaka ekleyin etin lezzetini 10 numara yapar)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su

Beğendisi için;

  • 5 adet yumuşak seçilmiş çekirdeksiz patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber 

DANA ETİNDEN HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Patlıcanları yıkayıp bir kaç yerini bıcakla çizikler yapıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

✔️ Düdüklü tencereye kuyruk yağını alın. Kuyruk yağı eriyip yağını elde edene kadar pişirin. Ortaya çıkan kakırdakları süzgeçle çıkarabilirsiniz. Sıcakken hemen etleri ekleyip hızlı ateşte mühürleyin. Tencerenin kapağını kapatıp  suyu salıp tekrar çekip kavrulana kadar pişirin. 

✔️ Üzerine su ekleyip düdüklü tencerenin kapatğını kapatın. Havası çıktıktan ortalama 20 dakika pişirin. 

✔️ Kalan suyu süzüp sadece eti kenara ayırın.

✔️ Tavaya tereyağıı alıp eritin. Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

✔️ Eti de ilave edip tuzunu, karabiberini dökün.  Yarım çay bardağı kadar etin suyundan da ilave edip 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatın. Etiniz hazır.

✔️  Beşamel sosunu yapalım. Bunun için tencereye tereyağını alın. Hafif eriyorken unu ilave edin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuk sütü ve suyu azar azar ilave edip topaklanmadan krema kıvamına getirin. Tel çırpıcı kullanırsanız daha iyi olur. Közlediğiniz kabuğunu soyup minik minik doğranmış patlıcanları sosa ilave edin. Tuzunu baharatını ekleyin. Fokur fokur kaynayınca rendelenmiş kaşarı da ekleyip peynirin erimesini bekleyin. Beğendi sosu da hazır.

✔️ Şimdi servis aşamasına geldik. Patlıcanlı beşamel sosusunu servis tabağına alın. Ortasına eti koyun. İşte bu kadar. Üzerine maydanozla süsleyip bekletmeden servis edin.

 

 

 

Etiketler :
En Yeniler