Bugün ne pişirsem diyenlere: Tam Kıvamında Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi
İşte size lokantalarda afiyetle yediğimiz, her ana yemeğin yanına yakışan, baharatlarıyla eşşiz bi lezzete sahip olan ezogelin çorbası tarifi...
LOKANTA USULÜ EZOGELİN ÇORBASI İÇİN MALZEMELERİ
- 1 su bardagi kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı et suyu
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ (Haşlarken)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım limon
LOKANTA USULÜ EZOGELİN ÇORBASININ HAZIRLANIŞI
- Mercimekleri süzgeç yardımıyla bol suda yıkayın. Mercimeklerin altından akan su berrak olana kadar yıkamanız önemli.
- Tencereye mercimekleri, bulguru, pirinci, 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Ortalama 15-20 dakika mercimekler pişene kadar kaynatın.
- Ayrı bir tencereye yemeklik soğanı sıvı yağı ve tereyağı ekleyip hafif kavurun. Salçayı ekleyip baharatları ve tuzu ilave edin.Ardından önce 1 su bardağı su ardından 4 su bardağı sıcak su(daha hızlı olması için) ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca pişen mercimekleri ilave edin.
- Ortalama 25 dakika özleşene kadar pişirin. Çorbanızın kıvamı yoğun olursa sıcak su ilave edin.
- Sıcak sıcak kaselere koyduğunuz çorbanızı limonla servis edin.
- İsteğe bağlı üzerine tereyağlı pul biber kavurup dökebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Çorbanın yoğunluğunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.