Bugün ne pişirsem diyenlere: Şu ana kadar yediklerinizin en iyisi olmaya aday arnavut çiğeri tarifi!

Bugün ne pişirsem diyenlere: Şu ana kadar yediklerinizin en iyisi olmaya aday arnavut çiğeri tarifi!

Mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer alan arnavut çiğeri, püf noktalarına dikkat ederek yaparsanız mükemmel bir yapmamanız için neden yok. İşte size enfes lezzetiyle arnavut ciğeri tarifi...

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 500 g kuzu ciğer
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)
    arnavut-cigeri-tarifi-detay-1.jpg

ARNAVUT CİĞERİNİN YAPILIŞI

  1. Ciğerlerin zarlarını  temizleyip küp küp doğrayın.
  2. Süzgeçe koyup kanlarının süzmesini sağlayın.
  3. Patatesleri de küp küp doğrayın.
    arnavut-cigeri-tarifi-detay-4.jpg
  4. Bol kızgın yağda patatesleri kızartın. 
  5. Kilitli bir poşete unu ve cigerleri döküp  poşeti sallayarak  ciğerlerin her yerinin unlanmasını sağlayın.
    arnavut-cigeri-tarifi-detay-2.jpg
  6. Daha sonra süzgeçe unlanmış ciğerleri koyup fazla unlarının eleyin.
    arnavut-cigeri-tarifi-detay-3.jpg
  7. Ciğerleri kızgın yağda tencereyi sürekli sallayarak 2 dakika da kızartın.
  8. Ciğerleri patateslerin yanına ekleyin. Kimyon ve karabiberi de ekleyip harmanlayın. 
  9. Soğanları ince ince piyazlık doğrayın. Tuzla ovup suyun altında yıkayın. Süzgeç yardımıyla süzüp tuz, sumakla ovun. Çok az sıvı yağ ekleyin. İnce kıyılmış maydanozla harmanlayın. Soğan salatasını ciğerin yanına servis edebilirsiniz.
  10. Afiyet olsun

Püf noktaları

Ciğerin mutlaka zarı temizlenmiş olmalı. 

Ciğerin sertleşmemesi için fazla pişirmeyin. avut ciğeri yaparken kuzu ciğeri mi dana ciğeri mi kullanılır?

Yemek Tarifleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber