Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Lokum Gibi Yumuşacık Et Pişirmenin Sırrıyla Et Fajita Tarifi.

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Lokum Gibi Yumuşacık Et Pişirmenin Sırrıyla Et Fajita Tarifi.

Kırmızı Et en sevilen yemeklerin başında gelir. Türk mutfağının da çeşit çeşit et yemekleri mevcuttur. Ancak Son zamanlarda en popüler et yemeklerinden biri de Lokum gibi lezzetli olan Et Fajita... Peki evde nasıl yapılır?

Et Fajita genelde restoranlarda tercih ettiğim bir et yemeği. Ancak pandemi nedeniyle lokanta ve ya restoranlara pek gidemez olduk. 

Bende Et Fajita nasıl yapılır araştırdım ve sonrasında da efsane tarifi öğrendim. Şimdilerde evde et yemeği yapacaksam tercihim Et Fajita oluyor nedeni ise lokum gibi olması.

Peki Et Fajita nasıl yapılır? Tarifi Ve Malzemeleri nelerdir. Şimdi sizlerle paylaşacağım

Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 500 gr biftek
  • 1 tane sarı biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • Yarım adet kırmızı soğan
  • 4 yemek kaşığı ile zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ile kimyon
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1 çay kaşığı ile karabiber
  • 1 çay kaşığı ile kekik
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)

Et Fajita Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Etleri pişirirken etlerin lezzetini koruması için tavanın iyi ısınmış olması gerekir.

Et Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?

Etleri ve sebzeleri jülyen olarak doğruyoruz. Etleri, 3 yemek kaşığı ile zeytinyağı, karabiber, tuz, kimyon, kekik ve sarımsak ile marine edelim.

Bu karışımda 2 saat kadar bekletiyoruz. (Vaktiniz yoksa eğer hemen pişirebilirsiniz ama aynı lezzeti alamazsınız) marine edilen etleri iyi bir şekilde kızdırılmış tavaya atıp soteleyelim. Pişen etleri ayrı bir yere alalım ve tavaya bir yemek kaşığı ile zeytinyağı ekleyelim. Yağda sebzeleri güzel bir şekilde soteledikten sonra etleri tavaya alalım ve ısınmasını sağlayalım. Afiyet olsun.

En Yeniler