Etli ve Havuçlu Lapa Olmayan Nefis Özbek Pilavı Tarifi
Geçtiğimiz günlerde Özbekistan temalı bir belgesel izliyordum. İzlediğim belgesel sonrasında Özbek pilavı dikkatimi çekti.
Mutfağa koştum baktım malzemeler var :) Durur muyum hiç.. Durmadım elbette.. Hemen başladım tarifi yapmaya :)))
Açıkçası aklımda kalmamıştı. İnternetten araştırdım birazcık.. Sonrasında baktım nefis bir pilav oldu. Üstelik tane tane ::))) Salona koştum ve kayınvalideme yedirdim. Kadın bu ne kızım bu pilav ne güzel böyle demez mi :)) İşte nefis Özbek Pilavının tarifi ve malzemeleri
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Neler?
- 1/2 su bardağı ile sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı ile tereyağ (arzuya göre)
- 2 tane kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 5 tane orta boy havuç (rendelenmiş)
- 400 gr kuşbaşı kuzu eti
- 3 su bardağı ile baldo pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
- 2 baş büyük sarımsak
- 4,5 su bardağı ile sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
- 1/2 tatlı kaşığı ile tuz
- 1 çay kaşığı ile karabiber
Özbek Pilavının Püf Noktası Nedir?
Ocakta harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yarım su bardağı ile sıvı yağı ve tereyağını pilav tenceresinde eritelim. Piyazlık doğradığımız soğanları ekleyelim ve hafif karamelize olana kadar bir güzel kavuralım. Kuşbaşı etleri tencereye alalım ve suyunu çekene kadar kavuralım. Etler suyunu çekip, kavrulduktan sonra rendelenen havuçları ekleyelim ve karıştıralım. Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ilave edelim ve 3 dakika daha kavuralım. Suyu, tuzu ve karabiberi de ilave ettikten sonra güzelce kavuralım. 2 baş sarımsağı da pilavın ortasına koyalım ve hafif şekilde bastıralım ve kapağını kapatalım. 5 dakika kadar harlı ateşte, 10 dakika da kısık ateşte piştikten sonra sevdiklerimize sıcak sıcak servis edelim. Herkese afiyet olsun.
Özbek Pilavı Tarifinin Servis Önerisi Nedir?
Özbek pilavını ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.