Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Enfes Lezzetli Lokum Kıvamında Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık yemeğinde en önemli unsur patlıcan seçimi. Patlıcanları tek porsiyonluk ve yumuşak seçin. Çekirdekli olunca iyi olmuyor. Bir de tuzlu suda mutlaka bekletin ki acısı çıksın.
Püf noktalarıyla karnıyarık yapımına başlayalım.
KARNIYARIK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 6 adet minik patlıcan
- 1 kuru sogan
- 2-3 yemek kasigi siviyag
- 300 gr kiyma
- 2-3 sivri biber
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 domates
- Tuz
- Karabiber
- Kirmizi toz biber
- Maydanoz
Sos icin
- 1 yemek kasigi salca
- Tuz
- Su
Kızartmak icin sıvıyağ
KARNIYARIK TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Patlıcanları alacalı soyun. Çizikler atıp tuzladığınız suda 30 dk bekletin.
✔️ İç harcını hazırlayalım. Geniş bir tavaya sıvı yağı alın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Kıymayı da ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Yoksa topaklanıyor. Sivri biberi de minik minik doğrayıp 2 dakika çevirin. Sarımsağı ince ince doğrayıp onu da kavurun. Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. 1 adet rendelenmiş domatesi de ekleyip karıştırın. 3-4 dakika kavurun. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatın .
✔️ Sıvı yağını tavaya koyup ısıtın. İyice ısınınca süzüp kuruladığınız patlıcanları kızartın.
✔️ Kızarttığınız patlıcanları havlu kağıt koyduğunuz tepsiye çıkarın.
✔️ Aynı tavada biberleri ve domatesleri de iri iri doğrayıp soteleyebilirsiniz. Süslemek için kullanacağız.
✔️ Fırın kabına patlıcanları koyun. Kaşıkla içini açıp kıymalı iç harcını yerleştirin. Üzerini domates ve biberlerle süsleyin.
✔️ Bu arada bir kaseye sos için gerekli malzemeleri koyup karıştırın. Pişirmeden patlıcanların üzerine gezdirin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 30 dakika da pişiyor.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.