Bugün İftara Ne Yapsam Diyenlere Mutfağa Yabancı Olanın Bile Yapabileceği Lokum Gibi Kusursuz Belen Tava Tarifi

Bugün İftara Ne Yapsam Diyenlere Mutfağa Yabancı Olanın Bile Yapabileceği Lokum Gibi Kusursuz Belen Tava Tarifi

Kırmızı et en sevilen lezzetlerinden başında gelir. Türk Mutfağında da birbirinden lezzetli et yemekleri mevcut. Bunlardan biri de Hatay'a ait Belen Tava. İşte size lokum gibi tam kıvamında belen tava tarifi ve püf noktaları

Her zaman yorucu ve zahmetli yemek yapacak değiliz değil mi:) Bugün lezzeti damaklarda iz bırakacak ve bizi de yormayacak enfes bir tarif paylaşacağız.

Hatta ben bu yemeğe "dünyanın en kolay et yemeği" diyorum.

Pamuk gibi et pişiremem ya da mutfakla aram da hiç iyi değil diyenler bile denesin lezzet garantili:)

Unutmadan bu yemek adını Hatay'ın Belen ilçesinden almış söylemeden geçmiş olmayalım...

BELEN TAVA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

BELEN TAVA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. 

✔️ Doğradığınız malzemeleri, tuzu ve baharatları bir tepside güzelce harmanlayın.

✔️ Üzerine kuyruk yağını ve tereyağınıda ekleyip sudan geçirdiğiniz yağlı kağıdı güzelce yerleştirin.

✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 1 saat pişirin. Yağlı kağıdı çıkarıp 15 dakika da üzeri açık bir şekilde pişirin. Lokum Gibi belen tavanız hazır. Afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
En Yeniler