Bugün Çayın Yanına Ne Tatlı Yapsam Diyenlere Lokum Gibi Ağızda Eriyen Borcamda Elmalı Turta Tarifi
Elmalı kurabiyeyi sevmeyen yoktur. Ama tek tek yapımı biraz uğraştırır. Bugün size yemelere doyamayacağınız bir elmalı turta tarifi paylaşacağım. Kesinlikle kurabiye tadında ama ondan bin kat daha kolay.
Sizin de severek yiyeceğinizden eminim. Buyrun malzemeleri hazırlayıp mutfağa...
BORCAMDA ELMALI TURTA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un
Elmalı harcı için;
- 4 adet büyük boy elma (Tercihen kırmızı elma)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
BORCAMDA ELMALI TURTA TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Öncelikle elmalı harcı hazırlayın. Bunun için elmaları rendeleyip şekeri üzerine dokup tavada pişirin. Suyunu iyice çekince ocağın altını kapatıp tarçın ve ceviz ilave edip soğumaya bırakın.
✔️ Hamuru için derin bir kaba tereyağını alın. Un hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun üçte birini ayırıp streç filme sarıp dondurucuya koyun. Rendeleyip kullanacağız daha sonra.
✔️ Geriye kalan hamuru borcama güzelce yayın.
✔️ Üzerine soğuyan elmalı harcı yerleştirin.
✔️ Buzluğa koyduğunuz hamuru rendeleyip alt kısmı görünmeyecek şekilde yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
✔️ Soguduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.