Bu Yöntemle Makarna Haşlama Sos Hazırlama Derdi Yok! Cahide Sultan'dan Tek Tencerede Sebzeli Makarna Tarifi
Makarnayı tek tencerede pişirmeyi denediniz mi? Soğanı, biberi, domatesi kavurup sos yapmaya o kadar alışmışız ki ilk başta tedirgin olmamak elde değil tabiki. Yabancı sitelerde "ONE POT PASTA" adıyla aratırsanız bu yöntemin çok yaygın olduğunu görürsünüz. Üstelik çok da pratik. En azından bir kere deneyin, belki de bundan sonra hep uygulayacağınız bir yöntem olur ne dersiniz?
İşte cahidesultan'ın paylaştığı şekilde tek tencerede sebzeli makarna tarifi
TEK TENCEREDE SEBZELİ MAKARNA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr makarna
- 1 orta boy soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 adet acı biber
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı kaynar su
- Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
TEK TENCEREDE SEBZELİ MAKARNA NASIL YAPILIR?
✔️ Tencereye makarnayı koyun.
✔️ Üzerine yemeklik doğradığınız domatesi, soğanı, biberi, sarımsağı, ekleyin.
✔️ Et suyunu, tuzunu, baharatları, sıvı yağını da ilave edin.
✔️ En son kaynar suyu döküp ocağın altını açın.
✔️ Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde suyu tamamen çekene kadar pişirin.
✔️ Pişen makarnaya ince kıyılmış maydanozu döküp karıştırıp servis edebilirsiniz
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.