Bu Turşuda Kırmızı Biber Közlenmiyor! Çok Hızlı Olan Yağlı Sirkeli Kırmızı Biber Turşusu
Bu turşuyu ilk arkadaşımda yemiştim. O gün kaç tabak yedik bilmiyorum. Yanında tereyağlı sebzeli bulgur pilavıyla ne iyi gitmişti.Tabiki hemen tarifini aldım bu yıl da yapmak için.
O kadar lezzetli ve pratik ki. Közleme derdi de yok. Bu yıl 5 kilo yapacağım kısmetse.
Siz de denemek isterseniz hemen tarife geçelim.
YAĞLI SİRKELİ KIRMIZI BİBER TURŞUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg kırmızı biber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı kaya tuzu
- 3-4 dal maydanoz
- 8 diş sarımsak
YAĞLI SİRKELİ KIRMIZI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Kırmızı biberi yıkayın. Saplarını kesip ortadan ikiye bölün. Tohumlarını çıkarıp iri küpler halinde doğrayın.
✔️ Tencereye sirkeyi, sıvı yağı ve tuzu koyup kaynatın.
✔️ Kaynayınca biberleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
✔️ Soğuyan biberlerin üzerine ikiye böldüğünüz sarımsakları ilave edip kavanoza doldurun. Seviyorsanız maydanoz da ekleyebilirsiniz.
✔️ Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabında bekletin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.