Bu Turşuda Hiç su Yok! Yiyen Tiryakisi Oluyor! Fazla Yememek İçin İnsan Kendini Tutamıyor İşte Susuz Yağlı Biber Turşusu

Bu Turşuda Hiç su Yok! Yiyen Tiryakisi Oluyor! Fazla Yememek İçin İnsan Kendini Tutamıyor İşte Susuz Yağlı Biber Turşusu
Turşu, Türk Mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Yazın mevsimindeki sebzelerle kavanoz kavanoz turşu yapılır. Tane tane pilavın yanına bir kase turşu yeterde artar bile. Bugün sizlere tiryakisi olacağınız tam ayarında susuz yağlı biber turşusu tarifi vereceğiz.

Bu turşu bildiğiniz turşu tariflerinden farklı. Normalde turşularda yağ kullanılmaz ilk bakışta yok yağlı da turşu mu olur diyebilirsiniz ama hiç yapmasanız bile 1 kilo kıl biberden deneyin.Her yıl yapacağınızdan eminim:) Biz en az 10 kilo yaparız.

YAĞLI BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Ben 1 kg kıl biberden 3 adet 750ml'lik kavanoz çıkıyor. Her kavanoz için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 3 diş sarımsak kullanıyorum ben.

YAĞLI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Biberleri yıkayın, salarını ayırıp ikiye üçe bölün. Ben bazen hiç bölmeden de yapıyorum ama bölüne yemesi daha kolay oluyor.

✔️ Sarımsakları soyup ikiye üçe bölün.

✔️ Kavanoza sırasıyla bir miktar biber, biraz sarımsak olucak şekilde, dizin. Elinizle bastırın, kavanozun tamamını bu şekilde doldurun.

✔️ Kavanozun üzerine şekeri, tuzu, sarımsağı, elma sirkesini, sıvı yağı dökün.

✔️ Kavanozları sıkıca kapatın ve ters çevirin. (Kavanoz kapağı yeni olsun)

✔️ 5 gün gelip gidip kavanozu ters düz edin. Bu sayede karışım her tarafa yayılsın.

✔️ 5 günün sonunda yağlı biber turşusu yemeye hazırdır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler