Bu Tatlıyı Yerken Parmakları Yemek Serbest! Lokum Gibi Kremasıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Bu Tatlıyı Yerken Parmakları Yemek Serbest! Lokum Gibi Kremasıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Yunan tatlısı Kıbrıs tatlısı adına ne derseniz lezzetli bir tatlı var ki yemelere doyulmuyor. Un da yok içinde. Şerbetli ama hafif. Üstelik yapımı çok pratik. Buyrun lokum gibi Kıbrıs Tatlısı tarifine

Böyle kar gibi bembeyaz bir pasta hayal edin.  Bu tatlı diğer tatlılardan farklı olarak galeta unuyla yapılıyor. Bizim evde triliçenin tahtını çoktan salladı bile...

Muhteşem kremasıyla pasta görünümünde harika bir tatlı yapmak istiyorsanız buyrun kıbrıs tatlısı tarifine... Yanına bir fincan çay ya da filtre kahve almayı ihmal etmeyin. 

KIBRIS TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Keki için;

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 5,6 damla limon

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket krema (200 gr, pişince dökülecek)
  • 1 paket vanilya (Pişince dökülecek)

KIBRIS TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

✔️ İlk olarak şerbeti hazırlayı. Bunun için tencereye şekeri, suyu koyup kaynatın. Kaynayınca limonu sıkın 5 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. Şerbeti soğuk dökeceğiz soğuması lazım.

✔️ Keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp köpük köpük olana kadar mikserle 5 dakika çırpın. Diğer malzemeleri de ilave edip 1 dakika çırpın.

✔️ Tereyağı ile yağladığınız büyük dikdörtgen borcama kek hamurunu güzelce yayın. Hamur biraz sert gözünüz korkmasın güzel olacak.

✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ortalama 20 dakikada üzeri kızarana kadar pişirin. 

✔️ Kek fırından çıkınca 5 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.

✔️ Kremayı hazırlayalım. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırın. Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatın ve vanilyayla krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.

✔️ Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Tatlının üzerine muhallebiyi güzelce yayın.

✔️ Bol hindistan cevizi serpin. Ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler