Bu Tatlıya Çımbızla Şekil Veriliyor İçi Ayrı Dışı Ayrı Lezzetli Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı

Bu Tatlıya Çımbızla Şekil Veriliyor İçi Ayrı Dışı Ayrı Lezzetli Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı
Şerbetli tatlılar, Türk Mutfağında çokça seviliyor. Bugün sizlere kadayıflı bal beteği tatlısı tarifini paylaşacağız. Yapılışı biraz zahmetli olsa da sonucu herkesi şaşırtıyor. Yiyen bir daha istiyor..

Baştan söyleyeyim üst şeklini vermek biraz uğraştırıyor. Çımbızla petek şekli vermek zor gibi görünse de zor değil sadece sabır istiyor.

Kadayıflı tatlıları seviyorsanız bu tatlıya da bayılırsınız. İkram ettiğim herkes çok sevdi.

Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapsın diye detaylı tarifini paylaşıyorum.

KADAYIFLI BAL PETEĞİ TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı)

İçi için;

  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf (Ben kavurup kavanozda saklıyorum kadayıfları çok pratik oluyor)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

KADAYIFLI BAL PETEĞİ TATLISI NASIL YAPILIR?

✔️ Şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu ve limonu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuk olarak kullanacağız.

✔️ Hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, yoğurdu, sirkeyi alıp karıştırın. İrmiği, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurdan portakal büyüklüğüne bir parça alıp ayrı bir kaba koyun. Kalan hamurun üzerine kavrulmuş kadayıfı, tarçını ve cevizi ekleyip tekrar yoğurun.

✔️ Kadayıflı hamurdan minik parçalar koyarıp yuvarlayın. Ayırdığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle inceltin ve açıklık kalmayacak şekilde üzerini kapatıp yuvarlayın.

✔️ Temiz bir cımbızla üst kısımlarına sekil vereceğiz.Cımbızı hamurun üzerine enlemesine ve diklemesine olacak şekilde batırıp petek şekli verin.

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

✔️ Önceden ısıttılan 190 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

✔️ Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti kaşıkla dökün.

✔️ Üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbetin tamamen çekmesini sağlayın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler