Bu Tatlıda Sıfır Şeker Var! Pişme Derdi Olmayan Sadece İki Malzemeyle Bol Lezzetli İncir Uyutması Tarifi

Bu Tatlıda Sıfır Şeker Var!  Pişme Derdi Olmayan Sadece İki Malzemeyle Bol Lezzetli İncir Uyutması Tarifi
Kuru incir sağlık açısından mucizevi bir besin. Şimdi gelin bu harika besini sütle buluşturup enfes bir tatlı yapalım. Rafine şekersiz yapılan lokum gibi lezzetle herkesin beğenisini kazanın.

Muhallebi kıvamında bir tatlı nasıl oluyorda pişmeden bu hale geliyor diye düşünüyor insan. Sonuç  on numara beş yıldız. Oldukça da hafif hiç kesmiyor.  Yiyenler tadına bayılıyor mutlaka mutlaka deneyin derim.

Bu tatlıda şeker yok ama diyet tatlı sanmayın, incirin tadı gayet yeterli geliyor. 

Bu tatlıyı yapmadan önce kullanacağınız incirlerin yumuşak olmasına dikkat edin. Bazı incirler çok kuru oluyor güzel olmuyor. Eğer kuru incirim var yapacağım diyorsanız da sıcak suda bekleme süresini artırmak lazım.

Tatlının tarifine geçmeden kuru incirin de faydalarına bir göz atalım ne dersiniz?

Kuru incirin faydaları:

  • Sindirime yardımcı, kabızlık şikayetlerinde ilk başvurulması gerekenlerden.
  • Tam bir potasyum kaynağı
  • Zengin lif içerir.
  • Kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • Enerji verir.
  • Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığı için oldukça faydalı
  • Boğaz ağrılarını hafifletiyor.
  • Cilt ve saç sağlığı açısından çok faydalı.
  • Kilo vermede de oldukça etkili. Tatlı krizlerinde masum yiyeceklerden.

İNCİR UYUTMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 15 adet incir
  • 1 litre süt

Üzerini süslemek için;

  • Antep fıstığı, ceviz, 2 adet incir
  • Tarçın da çok yakışıyor.

İNCİR UYUTMASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ İncirleri yıkayıp derin bir kaba alın.

✔️ Üzeri geçecek kadar sıcak su (Kaynar olmasın ılıkda olmasın) koyup 15 dakika bekletin. İncirlerin iyice yumuşaması gerekiyor. İncirleriniz çok kuruysa 1 saate bile çıkarabilirsiniz bu süreyi.

✔️ Yumuşamış olan incirlerini süzün. Sap kısımlarını bıçak yardımıyla çıkarın. Minik minik doğrayıp kenara alın. 

✔️ Bu arada sütü ocağa alıp ısıtın.Yoğurt mayalar gibi sıcaklığa gelmeli. Eğer evinizde dereceniz varsa 43 derece olunca sütün sıcaklığı tamamdır. Eğer dereceniz yoks da serçe parmağınızla kontrol edin 10'a kadar sayınca elinizi hafif ısırıyorsa dayanabiliyorsanız ideal sıcaklık olmuştur. 

✔️ Doğradığınız incirlerin üzerine sütten 2 su bardağı kadar koyup blenderdan geçirin. İncirler ezilince kalan sütü de dökün tekrar blendardan geçirin.

✔️ Karışımı kaselere paylaştırın.

✔️ Kaselerin üzerine bir tepsi kapatın ve sofrabezi tarzı bir örtü kapatın. (Yoğurt mayalar gibi düşünün). Bu şekilde 3 saat hiç dokunmadan uyumaya bırakın.

✔️ 3 saat sonra üzerini açıp buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 2 saat durursa tam kıvamında olacaktır. 

✔️ Üzerine iri doğranmış ceviz, antep fıstığı tozu ya da tarçın döküp servis edebilirsiniz.

Soğuk soğuk servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler