Bu Tatlı Şerbetli Ama Çok Hafif! İşte Kadayıflı Kurabiye Tatlısı Tarifi
Şerbetli tatlı sevenlerin yeni tarifi olacak harika bir tarif vereceğiz. İç dolgusu çok lezzetli. Görünümü şahane. Yanına dondurmayla, kaymakla ikram edebilirsiniz. 1 bardak demlenmiş sıcak çay da varsa değmeyin keyfinize...
KADAYIFLI KURABİYE TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için:
- 125 gr tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
İçi için;
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı ceviz içi
KADAYIFLI KURABİYE TATLISI NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına tereyağını sıvı yağını ve yumurtayı alıp yoğurmaya başlayın.
✔️ Yoğurdu, irmiği, sirkeyi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
✔️ İç malzemelerini karıştırın.
✔️ Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp iç malzemeleriyle iyice yoğurun.
✔️ İlk hazırladığımız hamurdan bir miktar alınır. İçine iç malzemeden koyup yuvarlayın.
✔️ Kibrik çöpü ile üzerine delikler açın.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilin.
✔️ Şerbeti hazırlayalım. Şeker, su ve limonu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp ılıtın.
✔️ Fırından çıkan kurabiyeler ılıdıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün.
✔️ Fırında kapalı bir şekilde 1 saat bekletin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.