Bu Tarifte Süt Yok, Yoğurt Yok! Sünger Gibi Dokusu İle Favoriniz Olacak Krem Peynirli Kek Tarifi
Bugün kek tariflerinize bir yenisini daha ekleyeceğiz. Son zamanlarda sık sık yaptığım krem peynirli kekten bahsetmek istiyorum. Yumuşacık dokulu, muhteşem lezzetli bu kek hiç de vaktinizi almayacak.Bizim çocukların sevdiği lezzetlerden oldu çoktan.
Bu kekin yapılışı standart kek tariflerinden biraz farklı. Yurt dışında yaşadığım dönemde komşumdan öğrenmiştim. Başta malzemeleri görünce benim de gözüm korkmadı değil ama lezzetini bildiğim için bir cesaret edip denemiştim. 1-2 denemede tarifi tam tutturdum.
Unutmadan unu döktükten sonra mikserle uzun uzun karıştırma işlemi asla yapmayın. Ben 30 sn kadar mikserle çırpıp bırakıyorum. Kek hamurunu kalıba döktükten sonra da tezgaha hafif hafif vuruyorum. Bu şekilde eşit bir şekilde yayılıyor ve içerisinde hava kabarcıkları kalmıyor.
KREM PEYNİRLİ KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket krem peynir (200 gr)
- 1.5 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 6 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı vanilya özü yada 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
KREM PEYNİRLİ KEK NASIL YAPILIR?
✔️ Fırını 160 dereceye ayarlayın, kek hazır olunca iyice ısınsın.
✔️ Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın.
✔️ Karıştırma kabına krem peyniri, tereyağını koyup mikserle iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam alması gerekiyor.
✔️ Yavaş yavaş şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
✔️ Yumurtaları teker teker sürekli çırparak karışıma ilave edin.
✔️ En son unu ve vanilya özünü de ekleyin.
✔️ Kek hamurunu, tereyağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün.
✔️ 1 saat 20 dakika pişirin.1 saatin sonunda kontrol edip kürdan testi yapın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.