Şekerlemeyen Tam Kıvamında Tane Tane Vişne Reçeli Nasıl Yapılır? Vişne Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Şekerlemeyen Tam Kıvamında Tane Tane Vişne Reçeli Nasıl Yapılır? Vişne Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Reçeller, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerindendir. Vişne reçelinin yeri de her zaman ayrıdır. Bugün sizlere şekerlemeyen, tam kıvamında, tane tane vişne reçeli nasıl yapılır detaylarıyla anlatacağız.

Arkadaşım Şerifenin reçelleri ve sosları meşhurdur. Sağolsun bütün kış bol bol onda yeriz. Bu yıl onun tarifiyle vişne reçeli yapacağım bende. Gerçekten tadı kıvamı süper oluyor. Ondan tarif istemişken sizinle de paylaşayım istedim.

Ölçü olarak büyük çorba kasesi kullanabilirsiniz. 1 ölçü vişneye 1.5 ölçü şeker ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu tam ideal oluyor. (Vişne ekşi olduğu için ölçü birebir olmuyor:))

VİŞNE REÇELİ NASIL YAPILIR?

✔️ Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.

✔️ Varsa aparatla yoksa çöp şiş yardımıyla çekirdekleri çıkarın.

✔️ Üzerine şeker döküp 1 gün bekletin.

✔️ Ertesi gün ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 20 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce limon tuzunu ekleyin. Büyük çorba kasesini ölçü olarak kullanırım hep. Her bir çorba kasesi için 1 tatlı kaşığı limon tuzu yeterli geliyor.

✔️ Soğuduktan sonra kavanozla koyup serin bir yerde bekletin.

Not: Reçel kaynatırken kıvamı koyu olmuyor, 1 gün sonrası tam kıvam alıyor. Duru diye daha fazla kaynatmayın. Eğer kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatırsanız soğuyunca matlaşır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler