Borcamda tam ölçülü garantili revani tarifi
Şerbetli tatlılar arasında en çok tercih edilen tatlılardan biri de revanidir. Tutturmak biraz zor, tam ölçüyü bir türlü tutturamıyorum diyorsanız güzel haber geliyor... artık korkmadan düşünmeden revani yapabileceksiniz.
Davet yemeklerinin arkasına da çok yakışır. İddaa ediyoruz yapımı oldukça kolay olan bu tatlıya büyük küçük demeden herkes bayılacak:)
Damaklarınızda harika bir yer edecek revaninin püf noktası var elbet.. Tarifimize harfiyen uyarsanız sonuca siz de inanamayacaksınız.
Hemen tarife geçelim
REVANİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER (Tarif büyük yuvarlak borcama göre verilmiştir)
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yağ
- yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağından 2 parmak fazla un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilin
Şerbet
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
REVANİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Yumurta ve şekeri geniş bir kaba koyun. Şeker eriyene kadar 3-4 dakika çırpın. Yoğurdu, sıvı yağı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin. İrmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilini de ekleyip 1 dakika çırpıp bırakın. Büyük yuvarlak borcamı tereyağı ile yağlayın. Hamuru döküp ısıtılmamış 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Üzeri nar gibi kızarması lazım.
✔️ Şerbeti hazırlamaya başlayalım. Şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye koyup kaynamaya bırakın. 15 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
✔️ Püf noktası geliyor.... Fırından çıktıktan 10 dakika sonra 2 kepçe sıcak şerbetten gezdirin. Kalan şerbeti ise soğuduktan sonra dökün.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.