Muzlu Sütlü Mangolia Tarifi

Muzlu Sütlü Mangolia Tarifi
Türk Mutfağında çeşit çeşit tatlılar vardır. Baklava, şekerpare, revani dışında tatlı severlerin imdadına sütlü tatlılar yetişir. Bugün sizlere son dönemlerde lezzetiyle herkesin gönlünü fethetmiş bir tatlının tarifini vereceğiz: Püf noktalarıyla damakta iz bırakan muzlu mangolia Tarifi

Hem göze hem damaklara hitap edecek harika bir tatlı tarifimiz var. Son dönemin popüler tatlılarından olan muzlu mangolia'yı yapması da hiç zor değil. İşte size püf noktalarıyla muzlu mangolia tarifi...

Benim favorilerimdendir kendisi. Çileklisini de yapıyorum, muzlusunu da .. Mutlaka deneyin, pişman olmazsınız. Gerçekten çok lezzetli, uğraştıran zor tatlılara hiç gerek yok:)

MUZLU MAGNOLİA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 3 yemek kalığı mısır nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema 200 ml (Piştikten sonra eklenecek)

Süslemek için;

  • 1 paket bebe bisküvi
  • Muz

MUZLU MANGOLİA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Kutu krema hariç krema için gerekli tüm malzemeleri tencereye alın. Tel çırpıcı ile iyice çırpın.

✔️ Ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

✔️ Göz göz olup kaynayınca kremayı ilave edin.

✔️ Ocağın altını kapatıp ara ara karıştırarak ılımasını sağlayın.

✔️ Bebe bisküvisini robottan çekin un haline gelsin.

✔️ Muzları dilimleyin.

✔️ Kupların tabanına bebek biskivüsinden yerleştirin. Üzerine muz dilimleri, onun üzerine muhallebiden dökün. Tekrar aynı şekilde bebek bisküvisi, muz dilimleri vemuhallebi yerleştirin.

✔️ En üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler