Bu Sos Bol Ekmek Yedirir! Şükran Kaymak'tan Kahvaltılık Köz Patlıcanlı Sos Tarifi
KAHVALTILIK KÖZ PATLICANLI SOS TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet iri domates (500 gr )
- 1 kg közlenmiş patlıcan
- 1 kg kapya biber
- 4/5 diş sarımsak
- 1 tane küp şeker
- 1 bucçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
KAHVALTILIK KÖZ PATLICANLI SOS NASIL YAPILIR?
✔️ Patlıcanları ve kapta biberleri fırında, ocakta veya mangalda közleyin.
✔️ Közledikten sonra hemen sıcak bir poşete koyup 15 dakika bekletip kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
✔️ Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayıp tencerede orta ateşte suyunu çekene kadar kaynatın.
✔️ Doğradığınız sarımsakları ilave edin.
✔️ İnce ince doğradığınız patlıcan ve kapya biberleri ilave edin.
✔️ En son ince doğranmış maydanozu, zeytinyağını, şekeri, tuzu, karabiberi ekleyip 2 dakika kaynatın.
✔️ Fokur fokur kaynarken ocağın altı açıkken temiz kuru kavanozlara kaynar kaynar doldurun. Kavanozun kenarını kağıt havlu ile silin ki vakumlarnırken sorun olmasın. En son üzerine 1 adet defne yaprağı koyup yeni kullanılmamış kuru kavanoz kapağı ile sıkıca kapatın. Kapağı alta gelecek şekilde düz bir zemine koyun. 1 gece bu şekilde beklettikten sonra güneş görmeyen serin bir yere kaldırın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.