Bu Simit Haşlanarak Yapılıyor Uzun Süre Bayatlamıyor! İşte Asırlık Lezzetiyle Giresun Simidi Tarifi
Ekşi maya ile yapılan Giresun simidi mideye hiç dokunmuyor. Şekli verilen hamurlar kaynar suda haşlanarak üzüm pekmezli suya batırılıp taş fırınlarda pişiriliyor. Bildiğimiz simitler gibi susamlı değil.
En güzel tarafı da uzun süre bayatlamıyor...
Youtube'un fırını sanal fırın'ın Giresun tarifini sizlerle paylaşacağız.
GİRESUN SİMİDİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 su bardağı tepeleme un
- 2 çay b ardağı su
- 10gr yaş maya (1/3 paket kuru maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pekmezi İçin;
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
GİRESUN SİMİDİ NASIL YAPILIR?
✔️ Geniş bir tencereye suyu koyup kaynamaya bırakın.
✔️ Hamuru yoğuralım. Unu tezgaha koyup havuz oluşturun. İçerisine suyu ve mayayı ufalayarak koyun.Tuzu unun etrafınına serpin. Kenarlardan ortaya hafif hafif un alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur toparlandıktan sonra streç filme sarıp 10 dakika dinlendirin.
✔️ 8 bezeye ayırın. (100 gr'lık bezelerden yapılıyor bu simit)
✔️ iki ucu kalın olacak şekilde elinizle ince uzun açın. Uçları elinizle birleştirip simit şekli verin.
✔️ Simitleri tam yuvarlak olacak şekilde tepsiye dizin.
✔️ Üzerine streç film kapatıp 15 dakika mayalandırın.
✔️ Pekmezli suyu da bir kasede karıştırın.
✔️ Tencereye simitlerden birini atın. 15 saniyede üste çıkacaktır. Hemen suyunu süzdürüp pekmezli suya daldırıp çıkarın ve başka bir tabağa yerleştirin
✔️ Süzüldükten sonra tepsiye dizin.
✔️ Fanlı Fırında 200 derecede pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.