Kızarmış Lavaştan Yapılan Lezzetli ve Doyurucu Fettuş Salatası Tarifi
Fettuş Salatası, Ortadoğu'nun en bilinen salatalarından biridir. Limonlu sarımsaklı sumaklı efsan sosuyla yemeyeni pişman eder. Bağımlılık yapan bu lezzeti kesinlikle deneyin. Arabistanda bu salatayı lübnan ekmeği ve tahin sosla yiyorlar aklınızda olsun.
ARAP MUTFAĞINDAN FETTUŞ SALATASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Lavaşları kızartmak için)
- 2 adet lavaş
- 1 büyük salatalık
- 2 adet orta boy domates ( chery domates daha iyi oluyor. Domatesleri ikiye bölerek kullanabilirsiniz.)
- 1 adet küçük piyaz şeklinde doğranmış kırmızı soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam semizotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 dilim rendelenmiş sert peynir
ARAP MUTFAĞINDAN FETTUŞ SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Lavaşları önce şeritlere bölün, sonra üçgen olacak şekilde doğrayın.
✔️ Lavaşları tereyağında ya da sıvı yağda kıtır kıtır olana kadar kızartın.Cips gibi olmalı.
✔️ Tüm sebzeleri doğrayıp derin bir kaba alın. (İstediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Kışın turp, kırmızı lahana, marulda çok yakışıyor)
✔️ Limon, tuz, karabiber, sumak ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
✔️ Sebzelerin üzerine salatanın sosunu gezdirin.
✔️ Kızarmış lavaşları sebzelerin üzerine yayın. Hiç bekletmeden yiyin ki lavaşlar yumuşamasın
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.