Bu Reçel Diğer Reçellerin Tahtını Sallıyor! İşte Tam Kıvamında Ön Yargılarınızı Kıracak Domates Reçeli Tarifi

Bu Reçel Diğer Reçellerin Tahtını Sallıyor! İşte Tam Kıvamında Ön Yargılarınızı Kıracak Domates Reçeli Tarifi
Reçel, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Kahvaltıların baş tacı olan reçeller, 7'den 77'ye herkes tarafından sevilir. Bugün sizlere yediğiniz tüm reçelleri unutturacak harika bir tarif vereceğiz. İşte bir kere deneyince her yıl yapmak için sabırsızlanacağınız domates reçeli tarifi...

Domatesten de reçel olurmuymuş diyen tadına bakınca kavanoz kavanoz yiyor.Bu tarifi Bozcaadada Rum bir teyzeden öğrendim. Tek kelimeyle müthiş oluyor. Tadı nasıl diye sorarsanız ayva tatlısına benziyor biraz diyebilirim. Domates tadı hiç gelmiyor.

Varsa ön yargılarınızı kırın bir kere de olsa mutlaka yapın derim.

Sade, cevizli, bademli istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Ben en çok bademli seviyorum

Siz de farklı tatları denemeyi seviyorsanız hiç tereddüt etmeden bu tarifi deneyin.

DOMATES REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo cherry domates ya da yumurta şeklindeki domateslerden
  • 15 adet tane karanfil
  • 1 kg şeker
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı kabuğu soyulmuş badem (isteğe bağlı)

Sertleştirmek için:

  • 1 su bardağı sönmemiş kireç
  • 10 su bardağı su

DOMATES REÇELİ NASIL YAPILIR?

✔️ İlk olarak kireci ve suyu karıştırıp 1 saat bekletin. Sürenin sonunda kireç dibe çökecek, üstteki su durulacaktır. Bu durulan suyu dikkatlice başka bir kaba dökün.

✔️ Bir tencerede suyu kaynatın. Başka bir kaba da soğuk su koyun. Domatesleri 2 dakika kaynar suda tutup soğuk suya alın. Bu sayede kabukları kolayca soyulacaktır.

✔️ Domateslerin sivri uçlarınıdan çöp şiş yada mil/tığ ile çekirdeklerini çıkarın. Bu domatesleri hazırladığınız suya koyun. 5 saat kadar bekletin. Sürenin sonunda domatesleri sudan alıp 3-4 kez iyice yıkayın ve süzgece alın.

✔️ Her bir domatese 1 adet karanfil saplayın.

✔️ Bir tencerede şekeri ve suyu kaynamaya bırakın. 20 dakika kaynattıktan sonra domatesleri içine ekleyin. İstediğiniz kıvama gelene kadar pişirin.

✔️ Ocaktan almaya yakın limon tuzunu (isterseniz cevizi, bademi) atıp 5 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Ben bu aşamada fındık kadar tuzsuz tereyağı ekliyorum tüm reçellerimde. Tavsiye ederim kesinlikle

✔️ Kaynar kaynar kavanozlara doldurup temiz kullanılmamış yeni kapakla sıkıca kapatın. Kapağı alta gelecek şekilde 1 gün bekletin. Ertesi gün serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırıp saklayabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler