Bu Pilav Tek Başına Lezzet Bombası! Usta Şef Arda Türkmen'den Kabak Kapama Tarifi

Bu Pilav Tek Başına Lezzet Bombası! Usta Şef Arda Türkmen'den Kabak Kapama Tarifi
Kabak, Türk Mutfağında yaygın olarak kullanılan sebzelerinden biridir. Yemeği, kızartması, mücveri derken bugün sizlere kabaktan bambaşka bir yemek yapacağız. İşte Usta Şef Arda Türkmen'in Kabak Kapama tarifi...

Kapama, görselliği ile gönülleri fetheden lezzetli bir yemektir. Patlıcan kapama, kabak kapama tavukla, kıymayla, kuşbaşıyla hazırlanabilir.

İçerisindeki baharatlarla zenginleştirilen iç pilavla adeta bir lezzet şöleni yaşatır.

Bugün sizlerle Usta Şef Arda Türkmen'in kabak kapama tarifini paylaşacağız.

Yapılışı oldukça kolay olan bu yemek oldukça hafif. Hazırsanız tarifimize geçelim damakları şenlendirelim.

KABAK KAPAMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet uzun ve geniş kabak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Pilav için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 2 -3 diş sarımsak
  • 250 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç̧
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 silme yemek kaşığı yenibahar
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 su bardağı kaynar su

Süslemek için dereotu

KABAK KAPAMA NASIL YAPILIR?

✔️ Kabakların sap kısmını kesin. Bıcak yardımıyla ince ince dilimleyin (0.3 milim civarında:) ) Mümkün olduğunca eşit kalınlıkta olmasına özen gösterin.

✔️ Hafif diriliğinin gitmesini sağlamak için kabakları bir ön işlemden geçireceğiz. Bunun için izli bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Kabakları dizip arkalı önlü kızartın. Pişen kabakları servis tabağına alıp üzerine bir kapak kapatıp yumuşamasını sağlayın.

✔️ Kuş üzümlerini bir kaseye koyup üzerini gececek kadar sıcak su koyun bekletin. Pirinçleri de ılık tuzlu suya koyup nişastasını salmasını sağlayın.

✔️ Başka bir geniş tavayı ocağa alıp ısıtın. İçerisine tereyağını, zeytinyağını ve yemeklik ince ince doğradığınız soğanı koyup soteleyin. Ardından ince doğranmış yeşil biberi ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin. Kıymayı da ekleyip karıştıra karıştıra kavurun. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Bol suda yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve kuş üzümlerini ekleyin. Baharatları ilave edip ocağın altını kapatın.

✔️ Pilav tenceresin tabanını yağlayın. Izgara kabaklarınızı pilav tencerenizin hiç bir yerinde boşluk kalmayacak şekilde birbirinin üzerine gelecek şekilde dizin. Pilav harcını üzerine güzelce yayın. Üzerine defne yaprağını koyup kenarlardaki kabakları üzerine kapatın.

✔️ Sıcak suyunu dökün. Pilavı ocağa alıp tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Fokur fokur kaynayındıktan sonra kısık ateşe almayı unutmayın.

✔️ Ocağın altını kapattıktan sonra 15 dakika dinlendirin.

✔️Dinlenen pilavın ters çevirip ince ince doğradığınız dereotlarıyla süzleyin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler