Bu Pasta Son Diliminde Kavga Çıkarır! 5 Çaylarının Vazgeçilmesi Olacak Cocostar Pasta Tarifi

Bu Pasta Son Diliminde Kavga Çıkarır! 5 Çaylarının Vazgeçilmesi Olacak Cocostar Pasta Tarifi
Sünger gibi keki, lezzetli kreması ve bol çikolatasıyla oldukça lezzetli bir tarif vereceğiz bugün. Cocostar pastanın yapımı sizi hiç zorlamayacak, lezzeti de tadanlar tarafından hiç unutulmayacak emin olun. Kremalı pasta yapmaya karar verediyseniz hiç tereddüt etmeden yapın. İşte o lezzetin tarifi..

Baştan söyleyelim bu pastayı yemelere doyamayacak haftaya tekrar yapayım diyeceksiniz. Kek sütle ıslatılınca sünger gibi bir dokusu oluyor. Hindistan cevizi ile krem şantinin birleşimi, üstündeki çikolata sosu muhteşem oluyor gerçekten. Hem leziz, hem hafif bu pastayı mutlaka ama mutlaka deneyin. Bir gün önceden hazırlamanız gerekiyor yanlız, sabrınızı az zorlayın. Tavşan kanı bir bardak sıcak çayı hazırlayın, tarif geliyor...

Cocostar Pasta için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Keki için:

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt.
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1.5 su bardağı hindistancevizi

Üzeri için :

  • 1 paket kutu krema (200 ml)
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gr)

Keki ıslatmak için;

  • 1 cay bardağı soğuk süt

Cocostart Pastanın yapılışına geçelim:
✔️
Öncelikle keki hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip mikserle yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Ardından unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpıp bırakın. (Bu aşmada çok çırpmamak gerekiyor yoksa kekin dokusu sünger gibi olmuyor)
✔️ 24 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek harcını döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kontrollü pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
✔️ Pişen keki soğumaya bırakın.
✔️ Kürdanla delikler açıp soğuk sütü dökün.
✔️ Kremayı hazırlayalım. Toz krem şantiyi geniş bir kaseye alıp soğuk süt ekleyin. Mikserle 3-4 dakika çırpın.Pudra şekerini ve hindistan cevizini ekleyin. Kıvamı çok sert ya da çok cıvık olmamalı dikkat edin.
✔️ Kremayı kekin üzerine sürüp spatula ile düzleştirin.
✔️ Çaydanlığın üzerine bir kase koyup kremayı dökün. Ilıyan kremaya çikolatayı ekleyin. Karıştırarak eritin. Çikolata oda ısısına gelince kremanın üzerine dökün.
✔️ Pastayı 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kelepçeli kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.Dilerseniz meyve, antep fıstığı tozu, rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler