Bu Lezzeti Yemeyen Bin Pişman! Tel Tel Ayrılan Ev Yapımı Pişmaniye Tarifi

Bu Lezzeti Yemeyen Bin Pişman! Tel Tel Ayrılan Ev Yapımı Pişmaniye Tarifi
Pişmaniye İzmit deyince akla gelen tatlılardan. Pişmaniyeyi evde yapma fikri çılgınca geliyor olabilir ama sonuç muhteşem. Yapınca gururla sunmak paha biçilmez emin olun. İşe size kusursuz tel tel ayrılan ev yapımı pişmaniye tarifi.

Pişmaniyenin yapımı çok kolay değil kabul ediyoruz ama püf noktarına dikkat edip yapınca yapması da yemesi de çok keyifli oluyor. Bir kere yapamayınca hemen pes etmemek lazım. Sonuçta tecrübelerle daha iyi yapmaya başlıyorsunuz. 3-4 denemem hüsranla son buldu ama pes etmedim. Yapa yapa iyice ustalaştım. Ara ara aklımıza geldikçe yapıyorum gururla ben yaptım diyorum:)

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek ister diye tarifini paylaşmak istedim.

PİŞMAN ETMEYEN EV YAPIMI PİŞMANİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2,5 su bardağı şeker 
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon tuzu 
  • Buz  kalıbı 

PİŞMAN ETMEYEN EV YAPIMI PİŞMANİYE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Öncelikle 2 tava kullanacağız. Yapışmaz tavanın birine unu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun. 15 dakika sürekli karıştırarak kavurdum ben. Önemli olan her tarafının eşit kavrulması unutmayın. Kavrulunca tereyağını da koyup bir iki dakika kavrulunca işlem tamamdır. Topaklanma olmaması lazım. Baktınız topaklandı mutlaka eleyin ki pürüzsüz olsun.

✔️ Kavrulan unu geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın.

✔️ Şimdi başrol oyuncumuzu yapmaya geldi sıra. Tavaya şekeri ve unu alın ve güzelce karıştırın. Tahta bir kaşıkla şeker eriyip kıvam alana kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Bu işlem ortalama 25 dakika sürüyor. Şeker kıvam alıp oyun hamuru gibi ele alınabilir kıvama geliyor. Acele etmeyin sakın. Kıvam alınca limon tuzunu da ekleyip 5 dakika pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Mümkünse başka bir kaba çıkarın daha hızlı soğuyacaktır. 

✔️ Şimdi püf noktası geliyor. Bu şekerli karışımı çok hızlı soğutmalıyız. Bu yüzden buzluktan buz kabını çıkarıp bir beze sarın. Şekerli karışımı üzerine koyup hiç bırakmadan sürekli tahta kaşıkla karıştıra karıştıra dokununca el yakmayacak şekilde bir kıvama gelmesini sağlayın.  Slime gibi oyun hamuru gibi bir kıvamda olunca işlem tamamdır.

✔️ Artık işin eğlenceli kısmına geldik . Elinizle şekerli karışımı yuvarlak bir şekil verin ve unlu tepsiye yerleştirin. Kenarlarındn çeke çeke iyice büyütün. Ortada tam bir halka olacak. Genişleyince 8 şekli verip tekrar yuvarlak yapıyoruz. ve bu sürekli bu işlemi yapıyruz. Katlaya katlaya ince ince tel tel pişmaniyeler oluşacak. İşlem basit  genişletiyoruz elimizle 8 şeklini veriyoruz tekrar yuvarlak oluşturuyoruz. az sabır sonuç mükemmel olacak. 

✔️ Tel tel olduktan sonra sekil vermek için fazla unu sallayarak silkeleyin ve fincana koyup ters çevirin. Görünüşü de sizi sizden alacak pişmaniyeniz hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler