Bu Böreği Yiyen Arşivine Alıyor! Pufidik Pufidik Yağ Çekmeyen Dışı Çıtır İçi Sulu Sulu Çiğ Börek Tarifi

Bu Böreği Yiyen Arşivine Alıyor! Pufidik Pufidik Yağ Çekmeyen Dışı Çıtır İçi Sulu Sulu Çiğ Börek Tarifi
Çiğ Börek, kıymalı hamur işlerinin en sevilenlerindendir. Bugün sizlerle yiyenin tadını unutamadığı yağ çekmeyen puf puf kabaran orjinaline en yakın çiğ börek tarifini tüm püf noktlalarıyla paylaşıyoruz. Yapmayan kalmasın...

Günün her saati herşekilde yenebilen efsana bi lezzetle geldik!

Tabi evde bu lezzeti layıkıyla yapmak için püf noktalarını tamı tamına bilmek ve uygulamak şart. Tek tek tüm sırları açıklayacağız merak etmeyin.

Bu arada bu böreğin adı aslen çi börek. Çi Tatarcada şahane anlamına geliyor. Gerçekten de şahane bi börek:) Günümüzde iç harcının da çiğ kullanılmasından dolayı ve kolay söylendiği için çiğ börek olarak kullanılıyor.

Orjinalinde kıymayla yapılan çiğ böreği patatesli, peynirlisi hatta çikolatalısını bile gördü bu gözler Eskişehirde:) Ben kıymalı der başka bir şey demem.

Gelelim sadede...İşte size bir yiyenin bir daha vazgeçemediği, puf puf kabaran, yağ çekmeyen lezzetli çiğ börek tarifi 

YAĞ ÇEKMEYEN PUFİDİK ÇITIR ÇITIR ÇİĞ BÖREK TARİFİ

Hamuru için;

  • 4.5-5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin, başlangıçta 4.5 su bardağı döküp gerekirse kalanını dökün)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağını su
  • 1 yemek kaşığı sirke (sirke yoksa yoğurt da olur)

Kıymalı iç harcı;

  • 250 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 adet kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağından biraz parmak eksik su

Kızartmak için sıvı yağ

ÇİĞ BÖREK TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Derin bir kabın içerisine unu alın. Tuzunu ve sirkesini ekleyin. Yavaş yavaş su ilave ederek mantıdan biraz daha yumuşak sert bir hamur elde edin. 

✔️ Hamurun kapağını kapatıp ya da streç filmle sarıp 15 dakika dinlendirin.

✔️ Siz bu arada iç harcını hazırlayın. Bunun için büyük bir kaseye tüm malzemeleri alıp karıştırın. Hafif sulu bir harç olacak. Böreğin içine çiğden koyacağımız için topaklanmaması için su koyuluyor.

✔️ Dinlenen hamuru hafif içe doğru bir kaç adımda katlayıp elinizle rulo yapn. (Sanki oklava gibi  elinizle ileri geri büyütün).  Bıcak yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar kesin ve bezeler oluşturun. Unlanmış bir tepsiye veya tezgaha koyup üzerini nemli bezle kapatın. 

✔️ Tezgahı unlayıp her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına  1 yemek kaşığı kadar kıymadan ince bir tabaka sürüp poğaça gibi kapatın. Bir kesici yardımıyla yada çelik bir çay tabağı ile kenarlarını kesip düzeltebilirsiniz. 

✔️ Tüm bezeler için aynı şekilde yapın.

✔️ Çiğ börekleri bol kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızarttığınız tencerenin büyüklüğüne göre birbirine değmeyecek şekilde koyun ki yapışmasın.

✔️Havlu kağıt koyduğunuz servis tabağına pişen börekleri çıkarıp soğumadan servis edin.  Patlama çatlama olmadan balon gibi çiğ böreklerinizin yanına ayran yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler