Bu Köftede İrmik Var ve Yumurtasız! Yiyenin Aklına Yazılan Bir Kebap: Ödemiş Köfte Tarifi
Ödemiş Köfte, Tereyağlı kebap olarak da biliniyor. Ödemiş'in ünlü yağlı kebabını en iyi yapanlardan birinde yemiştim bu kebabı. Hurşit usta'ya sabah erken gitmekte fayda var. Lezzetini hala unutamıyorum. Yolum ne zaman o tarafa düşse mutlaka yerim.
Bu aralar aklıma yine bu köfte düşmüşken evde nasıl yapabilirim derken orjinaline en yakın tarifi buldum ve tüm ev halkı çok beğendik. Siz de deneyin umarım beğenirsiniz.
ÖDEMİŞ KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı irmik
- Tuz, karabiber, pul biber
Servisi için;
- Somon ekmeği
- 5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 adet domates
- 4 adet yeşil biber
ÖDEMİŞ KÖFTE NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanı, irmiği ve baharatları ekleyin.
✔️ Elinizi ılık suyla ıslatarak iyice yoğurun.
✔️ Streç filmle sarıp buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
✔️ Kıymalı harçtan ceviz büyüklğünde parçalar alıp yuvarlayıp şekil verin.
✔️ Köfteleri az yağda kızartın.
✔️ Başka bir tavaya biraz tereyağ koyup eritin. İçine toz kırmızı biberi ekleyip kızartın.Somon ekmeğini ikiye bölüp tereyağında kızartın, servis tabağına alın. Ekmeklerin üzerine pişen köftelerinizi yerleştirin. Tavada hafif sotelenmiş biber, domates ve soğan piyazı ile servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.