Sünger Gibi Tahinli Pekmezli Cevizli Kek Tarifi
Bu kekle bir yıl öncesinde tanıştım hepi top ama kaç kez yaptığımı sayamam o derece:)
Görüntüsü de lezzeti de çok yerinde. Zaten tahin ile pekmez süper ikili, cevizle de çok güzel uyum sağlıyor. İsmine bakınca bile canı çekiyor insanın.
Mükemmel bu lezzeti ilk fırsatta deneyin. Buyrun tarifimize...
TAHİNLİ PEKMEZLİ CEVİZLİ KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardagı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağı
- 1 çay bardağı tahin
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardagı elenmiş un (Unun cinsi size kalmış:))
Üzeri için
- 1,5 çay bardağı pekmez
- İsteğe bağlı üzerine ceviz
TAHİNLİ PEKMEZLİ CEVİZLİ KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Derin bir karıştırma kabına şekeri ve yumurtayı koyup mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. Şeker iyice erimiş olmalı
✔️ Sıvı yağı, sütü ekleyin.
✔️ Kabartma tozunu, vanilyayı, unu yavaş yavaş ekleyip mikserle 1 dakika karıştırın. Unu dökdükten sonra mikserle çok fazla karıştırırsanız kekin dokusu sünger gibi olmaz.
✔️ Tereyağı ile yağladığınız dikdörtgen borcama (Yada fırın tepsisine) kek hamurunu yayın. Üzerine 1 çay bardağı tahini gezdirin. Ceviz ici de çok yakışıyor.
✔️ 175 derece yaklaşık 25-30 dakika da pişiyor. Mutlaka kürdan testi yapın.
✔️ Fırından çıktıktan 5 dakika sonra pekmezi dökün.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.