Bu gün ne pişirsem diyenlere: İşte size tam kıvamında, lezzetli ve kalorisi düşük kabak yemeği tarifi
Sağlıklı besin içeriğiyle de tercih edilen kabak yemeği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Kabak yemeğini sevmeyenlerdenseniz bu tarifi kesinlikle deneyin!
KABAK YEMEĞİ MALZEMELERİ
- 3 orta boy kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 orta boy domates
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker
- İsteğe bağlı tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
KABAK YEMEĞİNİN HAZIRLANIŞI
- Kabakları soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
- Yemeklik doğradığınız soğanları tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve ayçiçek yağını ekleyip kavurun.
- Salçayı da ekleyip kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
- Ardından kabakları ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kabaklar sararıncaya kadar orta ateşte pişmeye bırakın.
- Kabuğu soyulmuş ve küpler halinde doğranmış domatesi, tuzu ve şekeri ekleyin.
- Yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ederek kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişme aşamasında yemeğinizi kesinlikle karıştırmayın.
- Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
Servis Önerisi
Kabak yemeğinin üzerine yoğurt ekleyip ince kıyılmış maydanoz yada dereotu ile servis edebilirsiniz.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.