Fırında Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır? İşte Ustasından Orjinal Şıhıl Mahşi Tarifi

Fırında Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır? İşte Ustasından Orjinal Şıhıl Mahşi Tarifi
Dolma, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Etlisi de zeytinyağlısı da çok lezzetli olur. Bugün sizlere bildiğiniz dolmaları unutturacak bir tarif vereceğiz. Hem fırında yapılıyor hem de içinde nohut var. Bu eşsiz lezzet yiyenlerin damaklarını çatlatacak cinsten. İşte size fırında şıhıl mahşi tarifi

Şıhıl Mahşi 'Dolmaların Şahı' anlamına geliyor. Hakikaten de ismine yakışır lezzette efsane bir lezzet. Antakya Mutfağına ait bu yemek kabak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak güzellkte. Kabak dolmasına , kabak oturtmasına benzese de farklılıkları var. İçindeki haşlanmış nohut çok farklı bir tat veriyor. Kabaklar çiğden değil kızartılarak kullanılıyor. Ayrıca pişirme kısmı da fırında oluyor. Lafı uzatmadan tarifimize geçelim...

FIRINDA ŞIHIL MAHŞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet kabak
  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığ tatlı kaşığı silme kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 silme yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabakları kızartmak için ;

  • Sıvıyağ

FIRINDA ŞIHIL MAHŞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Kabakları çatalla uzunlamasına çizin. Yanlamasına ortadan ikiye bölün.
Sebze oyacağınız varsa onunla yoksa kaşıkla içini oyun. İçlerini atmayın, mücver ya da salata yapabilirisiniz.

✔️ Kabakları hafif tuzlayıp kızgın yağda kızartın. Kızartığınız kapakları fırın kabına alın.

✔️ İç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alın. Kıymayı da ekleyip orta ateşte karıştırarak kıymayı kavurun. Kıyma önce suyunu salacak sonra çekecektir Sık sık karıştırın ki topaklanmasın. Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Soğanlar da iyice ölünce tuzunu ve baharatlarını atın. Ocağın altını kapattıktan sonra haşlanmış nohutu ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca ince kıyılmış maydanozu da ilave edin. Harcımız hazır.

✔️ Kabakların içlerini hazırladığınız harçla doldurun.Üzerlerine domates kapatabilirsiniz.

✔️ Bir kasede salçayı ve sosu karıştırıp kabakların üzerlerine gezdirin.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20 dakika pişirin.

Sıcak sıcak servis edin. Üzerine sarımsaklı yoğurtla çok lezzetli oluyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler