Bu Çorbanın 1 Kaşığı Bile Şifa Deposu! Yufkadan Yapılıyor ve Tadına Bakan Vazgeçemiyor

Bu Çorbanın 1 Kaşığı Bile Şifa Deposu! Yufkadan Yapılıyor ve Tadına Bakan Vazgeçemiyor
Mangır Çorbası Türk mutfağı çorbalarından biri değildir. İçerisinde yufka olan bu çorba Girit mutfağının eşsiz lezzetlerinden birisidir..

İzmir'de Şirince'de minik bir köy restoranında değişik tatlar tadıyorduk. Çorba menüsü içerisinde ilginç bir çorba gördüm. Çorbanın adı mangır çorbasıydı.

İlk kez duyduğum bir çorba türüydü.. Bu yüzden tatmak istedim. Çorba masaya geldiğinde açıkçası ilk kaşıkladığımda içim resmen ısındı.

Mutluluk saçtığını fark ettim çorbanın her kaşığının. Kokusu da o kadar güzeldi ki.. Bir kase daha içtim :)))

Lokantayı işleten Ayşe hanımdan hemen tarifi istedim. Tüm püf noktalarıyla anlattı ve verdi tarifi..

Bugün yine tarif defterime bakarken mangır çorbasını gördüm. Yeniden o güne geri döndüm. Açıkçası aklımda kalmasın diye hemen çorbayı yapmaya başladım ve aynı kıvamı tutturdum. Sizlerin de öğrenmesi adına tarifi paylaşmaya karar verdim. İşte tarifimiz..

GEREKLİ MALZEMELER


2 su bardağı kadar tavuk suyu
2 su bardağı kadar su
2/3 adet yufka
Un
2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
Tuz


YAPILIŞI


İlk olarak Yufkayı küçük kareler şeklinde kesiniz. Yarısının üzerine sonrasında un serperek, harmanlayınız. Daha sonrasında 2 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuk suyunu bir tencereye aktarıp, kaynatınız. Tavuk suyunun haşlanmış tavuktan olmasına özen gösterin. Hazır tavuk sularıyla hiç güzel bir tat elde edilmez. Devamında Üzerine un serptiğiniz kare yufkaları ilave ediniz. Malzemeleri Arada bir karıştırarak, haşlayınız. Ardından Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı aktarınız. Zeytinyağı kızdığında diğer kare yufkaları ekleyip iyice karıştırarak, renk değiştirene dek kızartın. Sonrasında Kızarttığınız bu yufkaları tavadan çıkarır çıkarmaz tenceredeki suyun içine ekleyiniz. Birbirine yapışmaması için karıştırmayı sakın ihmal etmeyin. Tüm bu işlemlerin ardından Kare yufkaları ve kızartığınız yağı çorbanın üzerine gezdiriniz. Tuzunu ayarlayıp, isteğe göre baharat ekleyip servis yapın.

Afiyetler olsun ::))

Son derece basit olan bu çorba içerisindeki tavuk suyu sayesinde grip ve soğuk algınlığı olmak üzere bir çok rahatsızlığa şifa olmaktadır.

Tarifi arkadaşlarınızla mutlaka paylaşın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler