Hastalıklara Karşı Şifalı Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Püf Noktaları

Hastalıklara Karşı Şifalı Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Püf Noktaları
Bu zorlu günlerde bugün ne pişirsem diye düşünüp kendinizi yormayın. Bağışıklığınızı güçlendiren hem besleyici hem doyurucu tavuk suyu çorbasını mutlaka deneyin. İşte size tavuk suyu çorbası yapımının püf noktaları

Tavuk suyu çorbası bizim evde "hasta çorbası" olarak bilinir. Baktım ki vücudu birinin kırgın hemen bu tarifi yaparım. Hatta bu çorbayı az buz hastanelere taşımamışımdır. Doğum yapan, ameliyat olan tüm yakınlarım benden bu çorbayı ister. Tam bir şifa deposu yani!

Tabiki hasta olmadan önce koruyucu özelliği olduğunu da hatırlatalım. Ben düzenli olarak haftada bir kez yapıyorum zaten.

Unutmadan söyleyeyim ikanınız varsa doğal tavuk bulup onunla yapın. Lezzeti kesinlikle farkediyor..

Neyse hemen tavuk suyu çorbasının yapımına geçelim.

tavuk-suyu-corba-detay.jpg

TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı su
  • 3 kaşık un
  • 1 bütün tavuk(Dilerseniz but yada baget de kullanabilirsiniz, ben hep bütün tavuk kullanırım)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️Öncelikle tavuğu pişirmeye başlayalım. Bunun için tavuğu düdüklüye koyup üzerine 5 su bardağı su koyun ve düdüklünün kapağını kapatın. Havası çıktıktan sonra ortalama 30 dakika da benim düdüklüm pişiriyor. Siz normal zamanda ne kadar zamanda pişiriyorsnaız o şekilde ayarlayın. Tavuğu süzüp ayrı bir kaba alın. Tavukları didikleyip bi kenarda bekletin.

✔️ Çorbayı yapacağınız tencerede tavuk suyunu koyup kaynamaya bırakın. Bu arada .orbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için un, yoğurt ve tuzu güzelce çırpın. Çok az su ilave ederek akışkan hale getirin. Kaynayan sudan yoğurt karışımına bir kaç kepçe alıp karışımı ılıtın. Ardından yoğurdu kaynayan tavuk suyuna ilave edip hiç beklemeden karıştırın ki kesilmesin. Fokur fokur kaynayınca karıştırmayı bırakabilirsiniz.

✔️ Sarımsakları rendeleyip kaynayan çorbaya ilave edin. Ardından didiklenmiş tavuk etlerini ve baharatları koyduktan sonra 15 dakika kaynatıp özdeşleşmesini sağlayın.

✔️ Üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Bunun için tereyağında salçayı güzelce kavurun. Servis esnasında üzerine gezdirip afiyetle yiyin. Yemeyelere doyamayacaksınız:)

Ben bazen içerisine daha doyurucu olsun diye şehriye de ilave ediyorum. Öyle de deneyebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler