Bu Çorba Tam Bir Sağlık Deposu! Ustadan Sivas Yöresine Ait Soğuk Pancar Aşı Çorbası Tarifi
Pancar yaprağının kavurması, sarması yapıldığı gibi salatalarda da çiğ olarak tüketiliyor. Bugün sizlere pancar yaprağından soğuk bir çorba tarifi paylaşacağız.
Tarifimize geçmeden önce pancar yaprağını yakından tanıyalım.
- Pancar yaprakları magnezyum, B6, bakır, manganez, fosfor, çinkove protein bakımından zengin olup tam bir antioksidan sebzedir.
- Kalp-damar sağlığını korur.
- A vitamini zengini
- Alzheimer hastalarına özellikle tavsiye ediliyor.
- Zengin kalsiyum içeriyor.
- Ispanaktan fazla demir içeriyor.
- Lif bakımında da zengin
- Sindirim dostu
- Kanın pıhtılaşmasını önlüyor
- Tam bir mide dostu
- Bağışıklığı güçlendiriyor.
Pazı yaprağını da yakından tanıyalım.
- A, C, K ve E vitaminleri içeriyor.
- Magnezyum ve kalsiyum zengini
- Folik asit içerdiği için özellikle hamilelerin tüketmesi öneriliyor.
- Kemikleri güçlendiren harika bir sebze
- Şeker hastalığına özellikle tavsiye ediliyor
- Kanserden koruyu özelliği var.
- Göz sağlığı için çok faydalı
- Saçları güçlendiriyor
- İdrar söktürücü
- Kansızlığa iyi geliyor
- İdrar yolu iltihabı için bulunmaz nimet
SOĞUK PANCAR AŞI ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 300 gr kırmızı pancar yaprağı
- 300 gr pazı yaprağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 6 bardak sıcak su
- 1 diş sarımsak
- 300 gr yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
SOĞUK PANCAR AŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?
✔️ Kırmızı pancarın ve pazının yapraklarını yıkayıp ince ince doğrayın.
✔️ Doğradığınız pancarları büyük bir tencereye alın.
✔️ 6 su bardağı kadar sıcak suyu üzerinden döküp alt üst edin
✔️ Ocağın altını açıp kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kaynatın.
✔️ Pancarın üzerine bulguru ekleyin. Tencerenin kapağı yine kapalı bir şekilde bulgur pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
✔️ Ayrı bir tavada sıvı yağı ve tereyağını eritin. Yemeklik incecik doğradığınız soğanı ilave edip soğanı güzelce kavurun.
✔️ Soğan iyice pişip renk değiştirince ocağın altını kapatıp pişen yemeğin içerisine ekleyin.
✔️ Tuzunu ekleyip karıştırın.
✔️ 1.5 saate yakın soğutun. El yakmayacak sıcaklığa gelmeli.
✔️ Yoğurdu geniş bir kaseye alıp rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam almalı.
✔️ Yoğurdu yemeğe ekleyin. Soğuk çorbanız servise hazır.
Sivas yöresinde yufka ekmeğine bana bana yerler.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.