Bu Börekte Maya Yok! Ünlü Şef Doğa Çiftçi'den Antep Peynirli Puf Böreği Tarifi ve Sırrı

Bu Börekte Maya Yok! Ünlü Şef Doğa Çiftçi'den Antep Peynirli Puf Böreği Tarifi ve Sırrı
Börek, Türk mutfağının sevilen hamur işlerindendir. Özellikle kahvaltılarda , beş çaylarında hamur kızartmaları çok meşhurdur. Bugün sizlere lezzetine hayran kalacağınız antep peynirli puf böreği tarifini paylaşacağız. Sırrı ise...

Antep yemekleriyle tanıdığımız , Türkiye'nin önemli şeflerinden Doğa Çiftçi'nin puf böreği tarifini sizinle paylaşacağız. Peynirli harcıyla hem doğurucu hem lezzetli olan bu börek görüntüsüyle de iştah kabartıyor...

Siz de tadına doyulmaz bu böreği sofranıza taşımaya ne dersiniz! Hamur işi severleri mutfağa alalım.

ANTEP PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

İç harcı için;

  • 500 gr az tuzlu Antep peyniri
  • 1/2 demet maydanoz

Hamuru için;

  • 2 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı silme tuz

Hamuru açmak için

  • 1/2 çay bardağı un

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı zeytinyağı

ANTEP PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayın. Antep peynirini rendeleyin ve bir kasenin içine alın. Sapları ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanozu peynirin içine ekleyip karıştırın

✔️ Hamuru yoğurun. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek kenarlardan ortaya un alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Gerekirse çok az un ekleyebilirsiniz.

✔️ Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

✔️ Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak beze haline getirin. Yaklaşık 20 adet beze çıkıyor.

✔️ Her bir bezeyi hafif unladığınız tezgahta merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın ve hamurun yarısına 2 yemek kaşığı kadar peynirli harçtan koyun. Diğer tarafını kapatıp (Yarım ay şeklinde olacak) kenar kısımlarının açılmaması çin işaret parmağınızla bastırın. Rulet yardımıyla kenarlarına şekil verin. Unladığınız tepsiye yerleştirin. (Yapışmaması için)

✔️ Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.

✔️ Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın (yakmayın). Böreklerin puf eklinde şişmesi çin üzerlerine yağ vererek önlü arkalı kızartın.

✔️ Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler