Yağsız Su Böreği Kıvamında Yumuşacık Sütlü Börek Tarifi

Yağsız Su Böreği Kıvamında Yumuşacık Sütlü Börek Tarifi
Börek, Türk Mutfağının kahvaltıdan akşam yemeğine her öğün yenen hamur işlerindendir. Genelde hazırlanan harçlarda yağ kullanılır. Bugün vereceğimiz tarifte hiç yağ yok. Sütlü Börek yiyenlerin favorisi oluyor. İşte o eşsiz lezzetin tarifi...

Çayın yanına ne yapsam derken evde yağ olmadığını farkettim. Yağsız börek diye ararken sütlü börek tarifini buldum. Yapanların olumlu yorumlarından sonra haydi bismillah diyerek başladım ben de denemeye. Kesinlikle denemeye değer, lezzetli bir tarif. Börekler yağlı diye yemeyen babam bile bayıla bayıla yedi.

Siz de denemek isterseniz buyrun sütlü börek tarifine...

SÜTLÜ BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 adet yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • Dilediğiniz herhangi bir peynir
  • Üzeri için yumurta sarısı

SÜTLÜ BÖREK NASIL YAPILIR?

✔️ Yufkaları tezgaha serin. 8 eşit parçaya ayırın.

✔️ Geniş ucuna peynirli harçtan koyun. İki kat yufkayı sarın.

✔️ Tüm yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.

✔️ Geniş derin bir kaba börekleri koyup üzerini geçecek şekilde sütü dökün.

✔️ 6 dakika bekletip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.Tepsiye koyarken elinizle hafif sıkın ki fazla sütü tepsiye akmasın.

✔️ Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpebilirsiniz.

✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler