Bu Böreğin Sosunda 5 yumurta var! Hazır Yufkadan Yapılan Halep Usulü Şemşek Böreği Tarifi
Ünlü yemek yazarı Sahrap Soysal'ın Halep usulü semsek böreği tarifini sizler için paylaşacağız.
Bu Börekte yufkalar büzüştürülmeden yerleştiriliyor. Peynirli harcının içerisinde kavrulmuş soğan, yeşil soğan, nane yer alıyor. Bildiğiniz iç harçlarından oldukça farklı olan bu iç harcı böreğe çok yakışıyor.
Gelin hep birlikte ağız dulandıran, damak çatlatan bu böreğin yapımına geçelim.
HALEP USULÜ SEMSEK BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
6 adet hazır yufka
Sos için;
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
İç malzemesi;
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 demet yeşil taze soğan
- 3 demet
- taze nane
- 5 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (tatlı)
- 500 gr sert inek peyniri (Suda bekletilip tuzu alınmış olmalı.)
HALEP USULÜ SEMSEK BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ İç harcını hazırlayalım. Soğanları incecik doğrayıp sıvı yağı ile 5 dakika kavurun. Yeşil soğanları da incecik doğrayıp yüksek ateşte 2-3 dakika daha kavurun. Taze nane yapraklarını ve toz kırmızı biberi de ilave edip karıştırın. Ocağın altını kapatıp ılımaya bırakın. ılıyınca yumurtayı kırıp hızlı hızlı karıştırın. Suda bekleterek tuzunu aldığınız peyniri dendeleyin ve karışıma ilave edin.
✔️ Böreğin sosunu hazırlayalım. Böreğin sosu için sütü, suyu ve zeytinyağını geniş bir kasede çırpın.
✔️ Fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye yerleştirin. Dışarı taşan kısımlarını bıçakla kesip alın ve üzerine koyun. Börek sosundan 4-5 kaşık gezdirin. İkinci yufkayı yine yayın, taşan kısımlarını bıçakla kesip alın ve yine yufkanın üzerine serin. Börek sosundan 4-5 kaşık daha gezdirin. Bu börekte yufkaları buruşturmadan kullanıyoruz. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde yerleştirip sosunu da üzerine gezdirin. Hazırladığınız iç harcı yerleştirin. Kalan üç yufkayı da aynı işlemleri tepsiye yerleştirin. Kalan sosu da en üste yerleştirin. Bıcakla kare kare kesin.
✔️ Önceden ısıtıp 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.