Su İle Yapılan Yumuşacık Sütsüz Zeytinli Açma Tarifi
Sütsüz tarif arayanların deneyip en çok beğendiği tariflerden birini paylaşacağız bugün. Lezzeti damaklarda iz bırakıyor, süt alerjisi olan anneler bile yiyebiliyor. Puf puf kabaran yumuşacık açmayı denemek için mutfağa alalım sizi...
SÜTSÜZ ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5,5 su bardağı un
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
İçi için
- 250 gr zeytin ezmesi
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam, çörekotu
SÜTSÜZ ZEYTİNLİ AÇMA TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir karıştırma kabına ılık suyu, şekeri ve mayayı koyup 10 dakika bekletin.
✔️ Sıvı yağı ilave edip karıştırmaya başlayın.
✔️ 1 su bardağı kadar unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Tuzu ekleyin. (Tuzu direk mayayla buluşturmamak için biraz un ekledikten sonra koyduk).
✔️ Azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Yaklaşık 10 dakika kadar yoğurun ki hamur pürüzsüz kıvama gelsin.
✔️ Hamurun kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta elinizle uzun dikdörtgen şeklinde açın. Uzun kızmına zeytin ezmesini yayıp rulo haline getirin. Ruloları elinizle yuvarlayarak inceltin ve burgu yapın. Hamurun iki ucunu birleştirip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30-35 daika pişirin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.